Akıllı telefonlar oy kullanacak vatandaşı yanılttı

Yaz saati uygulamasına gecikmeli girileceğinden habersiz olan ve akıllı telefonların güncellemesini fark etmeyen bazı vatandaşlar, oy kullanma işlemi başlamadan sandık başına gitti.

GİRİŞ 30.03.2014 09:07 GÜNCELLEME 30.03.2014 12:45
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Yerel seçimler nedeniyle bu yıl yaz saati uygulamasına bir gün gecikmeli olarak geçilecek olmasından haberden olmayan bazı seçmenler, erken saatte oy kullanmak için yola çıktı.

Oy kullanacakları okula giden bazı vatandaşlar, sandık görevlilerinin henüz hazırlıklarını tamamlamadığını gördü. İleri saat uygulamasına yarın geçileceğini öğrenen vatandaşlar şaşırdı ve sınıf önünde hazırlıkların tamamlanmasını bekledi.

İstanbul'da İleri saat uygulamasının 31 Mart'a ertelenmesi nedeniyle karışıklık yaşandı. Vatandaşlar sandığa 1 saat erken gitti.

Edirne'de Yüksel Yeşil İlkokuluna oyunu kullanmaya giden İsmet Akgün, yaptığı açıklamada, yaz saati uygulamasının ertelendiğinden haberi olmadığını, akıllı telefonun güncellemesi nedeniyle oy kullanmaya erken geldiğini söyledi.

Akgün, demokrasi için beklemesinin önemi olmadığını ifade etti.

Atilla Çim ise oy kullanma işleminin başlamasına 1 saat kala okula geldiğini öğrenince şaşırdı. Çim daha sonra eşiyle oy kullanacağı sınıfta bir sıraya oturarak sandık görevlilerinin hazırlıklarını izledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • kadir aslan 10 yıl önce Şikayet Et
    Sabahın köründe ne işin var oy atmada.. Karga gak demeden ne işin var oy atmada. Sandık görevlisinden önce sandıga gitmisin. Bu komedi ömür boyu yeter adama :)
    Cevapla
  • Bahane 10 yıl önce Şikayet Et
    erken gidinde. gec gitmeyin,bir oy bile cok onemlidir..Haydi Turkiyem tek beden olma zamanidir..
    Cevapla
  • egeli ciftci 10 yıl önce Şikayet Et
    sandığa ilk zarfı ben attım. evden abdest alıp cıktım.20 dakka bekledim sandığa ilk oyu 07,20de ben atttım hayırlısıyla.vatan millete hayırlı uğurlu olsun.DURMAK YOLA DEVAM MİLLET EĞİLMEZ TÜRKİYE YENİLMEZ
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Pistte korku dolu anlar! Dev uçak az kalsın çakılıyordu
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'