Protesto ettiler! Sandığa gitmediler!

Simav ilçesinin Kuşu Beldesi'nde yaşayan vatandaşlar, köy statüsüne düştükleri gerekçesiyle "Muhtar değil, belediye başkanı seçmek istiyoruz" diyerek, sandığa gitmedi.

Protesto ettiler! Sandığa gitmediler!
Protesto ettiler! Sandığa gitmediler!
GİRİŞ 30.03.2014 17:17 GÜNCELLEME 30.03.2014 17:17
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Nüfusu 2 binin altına düşmesi nedeniyle belde statüsünü kaybettiği için oluşturulan Kuşu'nun Köy Olmasını İstemeyenler Platformu üyeleri, 2011 Simav depreminin ardından beldede göçler yaşandığını söyledi. Üyeler, 2011'deki Adrese Dayalı Nüfus Sayımı'nda beldelerinin nüfusunun 2 bin altına düştüğüne işaret etti.

Üyelerden Haşim Gürses, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni yasa çıktığı zaman, 2011'in rakamlarının baz alındığını ancak 2012'de yapılan sayımda nüfusun 2 bin 158 çıktığını söyledi.

Beldede, bin 648 seçmenin sandığa gitmediğini belirten Gürses, ''1952 yılından beri belediyeyiz. 62 yıllık tarihimiz var. Bir kez deprem yüzünden nüfusumuz azaldı. Son iki yılda 2 binin üstündeyiz. Muhtar değil, belediye başkanı seçmek istiyoruz. Bu haklarımız geri verilinceye kadar milli mücadelemizi sürdüreceğiz, hukukumuzu arayacağız'' dedi.

Platform üyesi Şükrü Gürakan da belde sakinleri olarak muhtar değil belediye başkanı seçmek istediklerini dile getirdi. 

TÜİK verilerine göre son iki yılda Kuşu'nun nüfusunun 2 binin üstünde çıktığını ifade eden Gürakan, ''Biz demokratik hakkımızı istiyoruz. Bu demokratik hakkımızı alıncaya kadar da Allah'ın izni ile mücadelemizi sürdüreceğiz'' diye konuştu.

Halil Akkuş ise 14 İlde Büyükşehir ve 27 İlçe Kurulması Hakkında Kanun'a kurban edilmek istemediklerini belirterek, en kısa sürede yanlışlıktan dönülmesini istedi.

Beldede kurulan sandıkların boş olduğu ve görevlilerin de sandık başında beklediği gözlemlendi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • egeli ciftci 10 yıl önce Şikayet Et
    şanslısınız. köy statüsündeki bir yerde yaşamanın avantajları vatandaş için daha cokdur.keşke bende köyde yaşasam.1 sene sonra farkeder belediye iyiki kapanmış dersiniz..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 35 ile son dakika uyarısı: Dikkatli ve tedbirli olun!
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!