Mardin Büyükşehir Belediyesi'ne 4 dilde tabela

Mardin Büyükşehir Belediye binasına Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Süryanice 'Mardin Büyükşehir Belediyesi' yazılı tabela asıldı.

Mardin Büyükşehir Belediyesi'ne 4 dilde tabela
Mardin Büyükşehir Belediyesi'ne 4 dilde tabela
GİRİŞ 02.09.2014 12:40 GÜNCELLEME 02.09.2014 12:40
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Mardin Büyükşehir Belediyesi, 'Çok dilli hizmet' projesi kapsamında belediye hizmet binasının girişine Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Süryanice olmak üzere 4 dilde 'Mardin Büyükşehir Belediyesi' yazılı tabela astı. Belediyenin Süryani asıllı Başkan Yardımcısı Februniye Akyol, belediye binasına asılan 4 dilli tabelanın bir eksikliği giderdiğini belirterek, "Mardin'in her sokağında farklı dilden sesleri duyarsınız. Kürtçe, Arapça, Süryanice, Türkçe. Çan sesleri, ezan seslerine karışır. Yeni bir ahenk oluşturur. Kültürler, inançlar ve diller bir aradadır. Tüm bu farklılıklar zenginlik olarak kabul edilir. Birlikteliğin kıymeti bilinir. Bu güne kadar yerel seçimlerin hizmet yürüttüğü belediyede bu güzelliğin, zenginliğin yansıtılmamış olması büyük bir eksiklikti. Biz şu anda gururla bu eksikliği tamamlamanın ilk adımını attık. Mardin halklarına hayırlı olsun" dedi.

YORUMLAR 1
  • demokrat 9 yıl önce Şikayet Et
    bunun bir faydası yok. Osmanlı Osmanlı dersiniz örnek almazsınız, Osmanlı ele geçirdiği yerleri aşama aşama dil olarak Türkçeye geçirmiştir sonradan dönmemiştir. Böyle herkesin hyuna suyuna gitmeyle devlet yönetilmez. devlet herkese eşit olacak, bir tane dili olacak o dili ile vatandaşlarını ayırmayacak. her vatandaş da o dile uyacak ki birlik beraberlik sağlansın. aynı dili konuşamadıktan sonra yok aynı duyguları taşısak yetermiş gibi Mevlana öğretileri reel hayatta işe yaramaz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!