Erzurum'daki CHP'nin 'Gezi' oyunu tutmadı

Erzurum'da tarihi mekana konulan CHP'nin seçim TIR'ının, 'tarihi dokuya zarar veriyor' gerekçesiyle kaldırıldığı öğrenildi.

Erzurum'daki CHP'nin  'Gezi' oyunu tutmadı
Erzurum'daki CHP'nin 'Gezi' oyunu tutmadı
GİRİŞ 27.05.2015 21:07 GÜNCELLEME 27.05.2015 21:07
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Merkez Yakutiye Belediye Başkanı AK Partili Ali Korkut, "Erzurum'da 'Gezi' benzeri bir oyun oynanmak istendi, ancak halk buna fırsat vermedi" dedi.

Belediye'deki makamında basın toplantısı düzenleyen Başkan Korkut, CHP'lileri TIR'ını SİT alanı olan Kent Meydanı'na sokmamaları konusunda defalarca uyardığını ancak, buna aldırış edilmediğini söyledi.

''GEZİ BENZERİ BİR OYUN''

Başta AK Parti olmak üzere diğer partilerin de Kent Meydanı'nı istediğini, hiçbirine izin vermediğini iddia eden Korkut, "Siyaset işgalle yapılmaz. Geçmişte de benzer şeyleri yaptılar. 3-5 ağaç bahanesiyle insanları sokaklara döktüler. Gezi'de yaptıkları senaryoyu burada ortaya koymak istediler. Gezi benzeri bir oyun oynanmak istendi. Ancak Erzurum halkı her zaman devletin yanında olduğunu, bu tür provokasyonlara fırsat vermeyeceğini gösterdi. Dün ve bugün CHP'nin birinci sıra milletvekili adayı Gonca hanımın attığı tweetler var. Ben genç bir milletvekili kardeşime bu tavırları yakıştıramıyorum. 'Bir ömür ensende olacağım, hesaplarını çıkaracağım' diyor. Benim verilmeyecek hesabım olmadı. Sosyal medyada, cop kullanıldığını söylüyor, böyle bir şey asla olmadı. Tamamen yalan ve hayal ürünü bu tweetleri şiddetle kınıyorum" diye konuştu.

''ŞOVMENLİKLE KENDİNE YER ARIYOR''

CHP'nin Milletvkeili adayı Gonca Aytaş'ı eleştirmeye devam eden Korkut, "Bu aday kardeşimiz bu tür şovmenlikle kendine yer arıyor. Bizim arkadaşlarımız bu adayla iletişime girmek istediler ancak hakaretle karşılaştılar. Biz onun oyunlarına gelmeyiz. Cami avlusu ve musalla taşına bayrak astılar. Tarihi caminin yapılan restorasyonuna engel oluyorlardı. Bu güne kadar bir çivi çakmışlar mı? Bir hizmetleri var mı? Kalkmış benimle boy ölçüşüyorlar. Ben ilk seçimde yüzde 56, ikinci seçimde yüzde 65 oy alarak seçildim. Bu, halkın benim hizmetimi onaylıyor olması sonucudur. Seçim kurulunun Yakutiye Kent Meydanı ile ilgili bir kararı yoktur" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 8
  • esin 8 yıl önce Şikayet Et
    erzurum da sizi gezdirirler...
    Cevapla
  • erz 8 yıl önce Şikayet Et
    baktılarki erzurumdan bize oy çıkmayaçak işi çirkefliye döktüler.Otobüsün önünden her geçtiyimde kulaklarımı tıkıyordum,bangır bangır gürültü kirliliği yapılıyordu.
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    erzurum kilidi mülki İslamın Mevlaya emanet olsun erzurum
    Cevapla
  • dadas 8 yıl önce Şikayet Et
    Erzurum kadar vatanperver memleket az. Adamı tekme tokat döverler. Ne darbeci gerici aksamci partisi chepe ne de terorıst destekcısı hdpnye oy yok!!!
    Cevapla
  • okanx34 8 yıl önce Şikayet Et
    erzurum taksime benzemez yanlış yapanın aklını alırlar kendinize dikkat edin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ve ASELSAN onu da bitirdi! Oyun değiştirecek müthiş sistem...
'İsraf' saltanatı ifşa oldu!