Kadıköy'de rıhtıma cami yapılacak

Başbakanlık, Diyanet İşleri Başkanlığı ve İstanbul Müftülüğü’nün talepleri doğrultusunda, Kadıköy rıhtım bölgesine ‘Ulu Cami’ yapılacak.

Kadıköy'de rıhtıma cami yapılacak
Kadıköy'de rıhtıma cami yapılacak
GİRİŞ 18.11.2015 09:21 GÜNCELLEME 18.11.2015 09:26
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Kadıköy Deniz Otobüsü İskelesi yanındaki İSPARK alanına Başbakanlık, Diyanet İşleri Başkanlığı, İstanbul İl Müftülüğü talebi doğrultusunda yapımı planlanan Ulu Cami için1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği Plan raporu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda askıya çıkarıldı. 7 Haziran 2005’te İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Maliye Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile söz konusu yer, Büyükşehir Belediyesi’nin tasarrufuna bırakılmıştı.

‘ULU CAMİ ŞART’

Askıya çıkarılan raporda, İstanbul’un Anadolu yakasında, özellikle de söz konusu planlama alanı ve yakın çevresinde, ‘Selatin Cami’ veya ‘Ulu Cami’ mahiyetinde cami yer almadığı belirtildi. Raporda, plan değişikliğinin gerekçesi şöyle anlatıldı: “Büyük cemaatlerle cuma namazlarının, bayram namazlarının veya kalabalık kitlelerin katılımıyla ifa edilecek cenaze namazlarının kılınacağı bir ‘Ulu Cami’ inşa edilebilecek nitelikte uygun bir yerin planlanması gerektiği tespit edilmiştir.”

YORUMLAR 33
  • gaziantepli 8 yıl önce Şikayet Et
    bu cami yapma fikrini verenlerden allah razı olsun,merkezi yerlere mübarek ulu camiler yapılsın,neslimiz inançlı yetişir ise eğitime önem verir ve ülkemiz ileri gider.böylece allah korkusunu kabir azabını öğrenen insanlar,ne yapılması gerektiğini anlarlar,son 14 yıldan beri yapılan güzellikleri anlayamayan insanlar,düşünerek arkasındaki güzellikleri göremiyor.allah inşallah düşünmeyi nasip eder.....
    Cevapla
  • mert 8 yıl önce Şikayet Et
    denizi doldurmayın yav.. çöküyor sonra
    Cevapla
  • camii 8 yıl önce Şikayet Et
    evet üsküdarda camii vardır ama kadıköydeki cuma namazı kılmak isteyen esnaf üsküdara mı gitsin ,kadıköy mıntıkasına cuma gunu ne hizmet verebilecek bir camii yoktur
    Cevapla
  • Misafir! 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu dünyada"inanmıyorum"diyenlerin bile vergilerinden aktarılabilinen hisseler sebebiyle,var olduğu kanıtlanmış ahiret için kazanç kapılarının açılması elbette olumlu davranıştır.
    Cevapla
  • mahmut 8 yıl önce Şikayet Et
    Hayır efendim Türkiye'de yeterince cami yoktur. Yanlış yerlere yapılmış cami vardır. bugün sanayi sitelerinin çoğunda cami yok. cuma namazı kılmak isteyen vatandaşlarım yüzlerce metre uzaklıktaki mescidlere gitmeye çalışıyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şehirlerarası yollarda dolaşan insanlar tedirgin etti! İşte yaşanan ilginç anlar
Mehmet Büyükekşi olaylı sezonda yaşananlar için kulüpleri suçladı!