Oyuncak bebekle duygu sömürüsü!

Her geçen gün taktik değiştiren dilenciler bu kez oyuncak bebekle duyguları sömürdü.

Oyuncak bebekle duygu sömürüsü!
Oyuncak bebekle duygu sömürüsü!
GİRİŞ 26.12.2015 12:45 GÜNCELLEME 26.12.2015 12:50
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İzmir'de aralarında çok sayıda yabancı uyruklunun da bulunduğu dilencilere yönelik operasyonda bazı kadınların oyuncak bebekleri kucaklarına alıp duygu sömürüsü yaptıkları ortaya çıktı. 

İzmir'de son dönemde yabancı uyruklu sığınmacı sayısının artması ile birlikte kentteki dilencilik faaliyetleri de bu duruma paralel olarak yoğunlaştı. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü, Göç İdaresi Başkanlığı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıtası işbirliğinde kurulan 8 ayrı ekip tarafından, aralarında çok sayıda yabancı uyruklu kişinin de bulunduğu dilencilere yönelik çalışma başlatıldı.

Son 10 günde çoğu, dilenciliği meslek haline getiren 345 kişi hakkında işlem yapıldı. Yakalananlar arasında kucağındaki oyuncak bebekle veya içinde bebek olduğu görünümü verilen boş battaniyeyle duygu sömürüsü yaparak para toplayanlara da rastlandı. Dilencilerden bazılarının kendine işitme ve konuşma engelli görünümü vererek hayırseverleri etkilemeye çalıştığı tespit edildi.

Yaşlı bir dilencinin üzerinden çoğunluğu yüzlük banknotlar halinde 2 bin 400 TL çıktı. Müdahale edilen dilencilerden yabancı uyruklu olduğu belirlenen 79'u Göç İdaresi Başkanlığı'na teslim edildi. Bu kişilerin yasal işlemlerin ardından il dışındaki kamp yerlerine gönderildiği ifade edildi. Yakalananlar arasındaki 267 Türk vatandaşı hakkında da yasal işlem yapıldı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü ayrıca, küçük yaştaki çocukları dilenmeye zorlayan aileler hakkında adli takip başlattı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 4
  • Karaalioglu 8 yıl önce Şikayet Et
    Devlet dilenciye kabahatler kanunundan yaklaşık 100 TL ceza kesiyor. Günde üzerinden en az 1000 Tl çıkan dilenci için 100 TL çerez parası. Büyük yaptırımı olmayınca bu işin devamı da geliyor haliyle. İstanbuldaki dilencilerin çoğu şehir dışından. Bu oran %90 üzerinde. Adana da bu illerde başı çekiyor. Zaten Adanadan kebabından başka hayırlı bir şeyinin geldiğini ben göremedim buralara.
    Cevapla
  • vedat 8 yıl önce Şikayet Et
    bunu yapanları neden sınırdısı etmiyorsunuz? fenamı olur? biz okadar iyilik yapalım, 8 milyar dolar harcıyalım ve bunlarda böyle yapsın öylemi? yok öyle bir dünya, bu ülkeninde bunlar sayesinde suriyeye cevirmeye gayretlerine ben karsıyım. ayak uyduramıyan kanunlara karsı cıkanları sınırdısı ediceksin. bunlarda Allah korkusu yoktur demekki.
    Cevapla
  • Enes Osman 8 yıl önce Şikayet Et
    Abartma kardeşim. Vermeyin sizde. Gidin güvendiğiniz yardım kurumlarına verin. Saflar oldukça sağan çok olur.
    Cevapla
  • Abidin 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu sahtekarlar yüzünden gerçek ihtiyaç sahipleri zarar görüyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hayvan kesim merkezindeki o görüntülere soruşturma başlatıldı
İsrail'den Lübnan'da SİHA ile suikast: Komutan Şerahbil Ali es-Seyyid şehit oldu