ABD diken üstünde! Uçaklar arka arkaya iniyor

ABD'yi tehdit eden Irma Kasırgası gittikçe yaklaşıyor. Florida'ya 'Fırtına avcısı' olarak bilinen Süper Herkül isimli askeri tahliye uçakları gönderildi.

ABD diken üstünde! Uçaklar arka arkaya iniyor
ABD diken üstünde! Uçaklar arka arkaya iniyor
GİRİŞ 09.09.2017 17:01 GÜNCELLEME 09.09.2017 17:01
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

Karayipler'de en az 26 kişinin hayatına mal olan Irma Kasırgası sebebiyle ABD teyakkuz halinde. Kasırganın bu haftasonu itibariyle ABD'nin Florida eyaletinde etkili olması bekleniyor.

ABD Hava Kuvvetleri WC-130J Super Hercules isimli askeri tahliye uçaklarını Irma Kasırgası'nın etkili olması beklenen Florida'ya gönderiliyor. Mississipi eyaletinin Biloxi kentinde bulunan Keesler Hava üssünde "Fırtına avcısı" olarak bilinen uçaklar bölgede gönderilmeden önce hazırlık aşamasında görüntülendi. 

FRANSA UÇAK VE HELİKOPTER GÖNDERDİ

Fransa Kuzey Amerika'daki toprağı olan Guadeloupe bölgesine transfer uçakları ve helikopterlerini gönderdi

Associated Press (AP) haber ajansına Fransa ordusu adına açıklama yapan sözcü Albay Patrik Steiger, söz konusu uçak ve helikopterlerle Fransa'nın Irma Kasıgası'nın vurduğu Guadeloupe adasından askeri personelle birlikte bölge sakinlerini tahliye edileceğini açıkladı. 

ABD'ye beşinci kategoride ilerleyen Irma Kasırgası ilk olarak  Florida eyaletini vuracak. Yoğun önlemlerin alındığı eyalette 5 milyon 600 bin kişinin tahliye edilmesine karar verildi. Kasırga saatte 450 kilometre hızla ilerliyor. 

FLORİDA'DAN BÜYÜK KAÇIŞ! BAŞKAN TRUMP'IN MALİKANESİ BOŞALTILDI

Florida eyaletinden bir buçuk milyon kişinin tahliyesi başladı. Eyaletten kaçan kaçana. Trafikte yoğun araç sıkışıklığı yaşanıyor. Diğer taraftan ABD Başkanı Donald Trump'ın Palm Beach'teki Mar-a Lago isimli lüks malikanesi boşaltıldı.

Kızılhaç örgütü şimdiye kadar Irma'da 1,2 milyon kişinin etkilendiğini sayının 26 milyona çıkacağını açıkladı. 

YORUMLAR 65
  • genç 6 yıl önce Şikayet Et
    yerle bir olun
    Cevapla
  • Ali29 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ım bu kasırgada en az 3-5 milyon kafirin cehennemle buluşmasını istiyoruz. Sen büyüksün, güç ve kudret sahibisin. Sen intikam alanların en hayırlısısın. Bizim müslüman kardeşlerimizin intikamını bu kafirlerden al. AMİN
    Cevapla
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar Kiminle savaştıklarını bilmiyorlar. Bakin budist tapinagi sular altinda kaldı abd de ırma kasırgası mazlumun ahı arşı titretir.
    Cevapla
  • Ne oldum deme.. 6 yıl önce Şikayet Et
    Herşeyin bir hesabı var elbet Cenab i Hakkında .. karıncaya bakıp kendini dev sananlar filin yanında nasıl gorulduklerini bir düşünmeli.....
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    sonunuz olur insaallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı