Papa Françesko'nun iki yüzlülüğü

Papa Françesko'nun sözde Ermeni soykırımıyla ilgili konuşması Batı'nın riyakar yüzünü bir kez daha ortaya çıkardı.

Papa Françesko'nun iki yüzlülüğü
Papa Françesko'nun iki yüzlülüğü
GİRİŞ 13.04.2015 11:17 GÜNCELLEME 13.04.2015 14:28
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Haber7.com Detay Haber...

Katolik aleminin ruhani lideri Papa Françesko'nun sözde Ermeni soykırım yalanıyla ilgili açıklamasına Türkiye'den art arda çok sert tepkiler geldi. Önce Vatikan Büyükelçisi Dışişlerine çağrıldı. Ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarihi gerçekler ışığında bir ultimatom yayınladı. Son olarakta Türkiye, Vatikan Büyükelçisi Mehmet Paçacı'yi istişarelerde bulunmak için geri çağırdı.

ÇAVUŞOĞLU'NUN SÖZLERİNDEKİ TARİHİ GERÇEKLİK

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Katolik aleminin ruhani lideri Papa Françesko'nun Ermeni iddialarıyla ilgili sözleri konusunda, "Bosna ve Ruanda olayları uluslararası mahkemelerce soykırım olarak saptanmasına rağmen bunlara 'toplu kıyım' diyor ama hukuken tanınmayan 1915 olaylarıyla ilgili 'soykırım' ifadesini kullanıyor. Burada bir çelişki ve ayrımcılık var" dedi.

Papa Françesko'nun ya da Vatikan'ın yakın tarihte yaşanan büyük trajediler ve soykırımlar için tek bir cümle etmemesi Batı'nın iki yüzlü tavrının en büyük kanıtı.

BOSNA'DA AVRUPA'NIN ORTASINDA SOYKIRIM GERÇEKLEŞTİ

Nisan 1992’de Srebrenitsa'nın hemen dışında bulunan Bratunac köyünde, 350 Bosnalı Müslüman, Sırp paramiliter ve özel polis güçleri tarafından ölümcül işkenceye tabi tutularak katledildi. Tüm dünya sustu.

Bosnalı Müslümanlar 1995 yılında II. Dünya Savaşı’ndan sonra meydana gelen en büyük toplu soykırıma uğradılar.

42 TOPLU MEZAR

Srebrenitsa Katliamında öldürülenlenlerin kesin sayısı bilinmemekle birlikte BM'nin Eski Yugoslavya Savaş Suçları Mahkemesi savcısı, 7.000 ila 8.000 kişinin öldürüldüğünü belirtmiştir. Bosna Sırplarının hükümetinin hazırladığı bir raporda ölü sayısı 7.779, Boşnak hükümetinin raporunda ise 8.374'den fazla olarak gösterilmektedir. Şimdiye kadar Srebrenitsa etrafında 42 toplu mezar bulunmuş ve uzmanlara göre 22 bölgede daha toplu mezar olduğunu tahmin edilmektedir.

AVRUPA'NIN GÖBEĞİNDE SİSTEMATİK SOYKIRIM

1992-1995 arasında Uluslararası Kızılhaç Örgütü verilerine göre Bosna-Hersek'te 312.000 kişi hayatını kaybetmiştir. Bu kayıpların 200.000 kadarı Boşnak halkına ait olup Bosnalılar, dünyanın gözü önünde ve Avrupa'nın göbeğinde sistematik bir soykırıma tâbî tutulmuştur.

RUANDA'DA 800 BİN İNSANI ÖLDÜREN AVRUPA'DIR

Ruanda Soykırımı, Ruanda'da 1994 yılında yaklaşık yüz gün içinde 800.000 Tutsi ve ılımlı Hutu'nun, aşırı uç Hutular (Interahamwe) tarafından öldürülmesi olayıdır.

KATLİAMA SİLAH VE PARA DESTEĞİ FRANSA'DAN

Katliam, Tutsi destekli isyancı Ruanda Vatansever Cephesi lideri Paul Kegame'ye bağlı güçlerce, Hutu ağırlıklı hükümetin düşürülmesi ile son buldu. Ardından yönetimden güç alan Tutsilerin öç bahanesiyle saldırması sonucu yüzbinlerce Hutu, komşu Zaire'ye (Kongo Cumhuriyetine) sığındı. Fransa, soykırımı gerçekleştiren Hutu hükümetinin o dönem içerisinde en yakın dostu ve destekçisi olması sebebiyle Ruanda Soykırımı'ndan en fazla sorumlu tutulan ülkedir.

AVRUPA'NIN IRKÇI TEZLERİ

Avrupa'da o dönemde, ırk üzerine düşünce üreten bazı çevrelerce, Ruanda bölgesinde yaşayan insanların, ari ırk ile aşağı ırk olarak kabul edilen zenciler arasında bir tür geçiş ırkı olduğu iddia edilmiştir. Bu yüzden Hutuların, Tutsileri gerçek Ruandalı olarak değil, kendilerini sürekli aşağılayan ve sömüren Avrupalıların ülkelerindeki işgalci akrabaları olarak değerlendirdikleri ortaya çıktı.

Milyonlarca insanın ölümüne dolaylı ya da doğrudan sebep olan Avrupalı devletlerin bu siyasi ve oportünist tavrı tarihe bir kara leke olarak geçmiştir.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 19
  • Şükür 9 yıl önce Şikayet Et
    Böyük Türk Birliyi qurulmayınca Türklərin və tüm müsəlmanların kadəri böylə ölacaq. Doğru olduğunu isbat etmək için güclü olmaq zorundasın !
    Cevapla
  • Muttaki 9 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim, İslam olmadıktan sonra Türk Birliği hiçbirşeydir. Müslüman olan kardeşimizdir, İslam Birliği diyelim inşaallah. Budist, Pagan ya da Hristiyan Türk'ün aleme bir nizam vermesi mümkün mü? Rabbim Türk İslam alemine tekrar güç ve kuvvet versin. Moğol istilasından sonra parlak İslam medeniyeti adeta söndü Asya'da, Hristiyan Batı Dünyası bu avantajı kullanarak öne geçti, işte dünyanın durumu... Selçuklu ve Osmanlı dedelerimiz bu kıvılcımı bir 1000 yıl daha yaşatıp İslam medeniyetinin varlığını 20'nci yüzyıla taşıdılar. İslam olmasaydık, bunu yapamazdık.
    Cevapla
  • kenan inan 9 yıl önce Şikayet Et
    Biz soykırım yapmadık ama velevki yaptık diyelim Bunun sorumlusu başta ingiltere olmak üzere tüm katoliklerdir Bize saldırmasaydınız ermenileri silahlandırıp kışkırtmasaydınız biz ortadokslarla gül gibi geçinip gidiyorduk Ortadokslar 1453 te müslüman sarığını katoliklere tercih ettiler
    Cevapla
  • erol 9 yıl önce Şikayet Et
    tek ümmet tek halife başka care yok halifelik neden kaldırıldı ki işte bundan müslüman kanı akıtmak icin orta cagda yapamadıklarını şimdi rahat yapmaları iciin ne yazıkki gaflet uykusundayıkkk:???
    Cevapla
  • ikiyüzlüler 9 yıl önce Şikayet Et
    bence batı zaten tam ikiyüzlüdür. özgürlük ve eşitlik kendilerinin kanına dokunana kadar vardır. kendilerini , haklarını kaybettikleri anda nasıl saldırdıklarına iyi bakın herşey gün gibi ortada.
    Cevapla
  • yaranma 9 yıl önce Şikayet Et
    tekrar saraya cagiralim ;)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail polisi, Türk vatandaşını şehit etti
1 Mayıs'ı provoke edeceklerdi: Yakalandılar!