Hz. Muhammed'e hakaret içerikli karikatür sergisi

"Danimarka'nın İslamlaşmasını Durdur" (SİAD) isimli örgüt, Kopenhag'da Hz. Muhammed'e hakaret içerikli karikatür sergisi açtı.

Hz. Muhammed'e hakaret içerikli karikatür sergisi
Hz. Muhammed'e hakaret içerikli karikatür sergisi
GİRİŞ 27.09.2015 06:25 GÜNCELLEME 27.09.2015 06:26
Bu Habere 137 Yorum Yapılmış

SİAD'ın ABD'nin Teksas eyaletinden getirdiği karikatürler, polis  koruması altında ve sadece basına açık olarak sergilendi. 

SİAD Başkanı Anders Gravers, amaçlarının Axel Torv Meydanı'nda  açtıkları sergiyi halkla buluşturmak olduğunu belirterek, polise tepki gösterdi. 

Gravers, daha sonra yaptığı basın açıklamasında ifade özgürlüğünün  tehlikede olduğunu savundu. 

Sergi boyunca polisin yoğun güvenlik önlemleri dikkati çekti. Yaklaşık  400 polis memuru ve istihbarat mensubunun bölgede bulunduğu belirtildi.  Bu arada, SİAD aleyhine slogan atan üç genç kız, polisin sert  müdahalesiyle karşılaştı. 

SİAD, sergi için haziran ayında Kopenhag'daki Kraliyet Kütüphanesi de  dahil olmak üzere birçok yere başvuruda bulunmuş, ancak ret yanıtı almıştı. 

Karikatürler, mayıs ayında derneğin Amerika'daki kolu olan  "Amerika'nın İslamlaşmasını Durdur" grubu tarafından, ABD'nin Teksas eyaletinin  Dallas kentinde sergilenmişti. Sergi salonuna silahlı saldırıda bulunan iki kişi,  olay yerinde polis tarafından etkisiz hale getirilmişti.
 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 137
  • Alperen 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu tur sacmaliklar bu işi düzenleyen lerin kafalarınin için deki bitmisligin tükenmiş ligin bir ifadesidir.Bu kafirlerin iftiralari peygamber Efendimiz sav bir zarar veremez.Ilmen karsilasma cesareti olmayanlarin hezeyanlaridir.
    Cevapla
  • ertuğrul 8 yıl önce Şikayet Et
    Cehennem sizler için var
    Cevapla
  • CAN 8 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH bu insanlıktan nasibini alamamış terbiyesizleri kahretsin amin......
    Cevapla
  • nevşehirli 8 yıl önce Şikayet Et
    rabbim helak etsn sizi
    Cevapla
  • fırat 8 yıl önce Şikayet Et
    küfür tek millettir. bize düşen ise, bu küresel fitneyi iyi görüp ırk ayrımı yapmadan bütün Müslümanlar gönül ve fikir birliği yaparak tek vücut tek yürek olmaktır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?
Kuduz riskli temas sayısında korkunç rakamlar: Son 15 yılda 4 milyon kişiye yaklaştı!