Hollande açıkladı! 3 ay daha uzayacak

Fransa'nın başkenti Paris'te gerçekleşen terör saldırısına ilişkin Hollande'den yeni bir açıklama geldi.

Hollande açıkladı! 3 ay daha uzayacak
Hollande açıkladı! 3 ay daha uzayacak
GİRİŞ 16.11.2015 17:40 GÜNCELLEME 16.11.2015 17:45

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Paris'teki saldırıların Suriye'de planlandığını, bazı Fransızların yardımıyla Belçika'dan yönlendirildiğini söyledi. Fransa'nın Suriye'deki operasyonlarını yoğunlaştıracağını bildiren Hollande, "Fransa'daki o halin parlamentodan olağanüstü hali 3 ay uzatılmasını talip edeceğiz" dedi. Hollande ayrıca, terörizme karşı bir karar tasarısı benimsenmesi için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni toplantıya çağırdıklarını açıkladı.

Senatör ve Millvetvekillerine seslenen Hollande şunları söyledi:

"Mülteci akınıa uğrayan ülkelere destek olmalıyız. Sınır konrolü gerekmektedir. Biz de cihatçıları takip edelim ve onları sorguya çekebilelim. Bu talepleri bir kez daha yineleyeceğiz. Bu tür topraklarımızda yapılan savaş eylemlerine karşı koymamız lazım.
Bu suçlara karşı acımasız olmamız gerekiyor. Bunu söylemek belki acı ama Fransızları başka Fransızlar vurup öldürdü. Son aylarda bir çok terör eylemi gerçekleştirildi.
Bu örgütün ne olduğunu anlamış bulunmaktayız. Cuma gecesi korkunç bir ölü bilançosu ortaya çıktığı zaman Bakanlar Kurulu'nu toplayıp, sınırlarda özel bir kontrol istedim. 13 Kasım savaş ilanıyla düşman bir aşamayı da aşmış oldu. İnsan hakları, vatandaşlık hakkı ihlal edildi. Biz bir kere daha vatandaşın güvenliğini muhafaza etmeliyiz.
Parlamentodan olağanüstü hali 3 ay uzatılmasını talip edeceğiz. Her türlü hukuki imkandan faydalanmak istiyoruz. Bunu acilen yapmamız gerekiyor."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rusya, Türklere kapılarını ardına kadar açıyor
‘Sorun afet mi kafa mı?’ Ankara’yı sel götürdü Mansur Yavaş suskunluğa büründü