''Schengen Bölgesi iki yıl askıya alınabilir''

Avrupa'nın 26 ülkesinde pasaportsuz seyahat sağlayan Schengen anlaşması, göçmen krizi nedeniyle tehlikede.

''Schengen Bölgesi iki yıl askıya alınabilir''
''Schengen Bölgesi iki yıl askıya alınabilir''
GİRİŞ 26.01.2016 17:17 GÜNCELLEME 26.01.2016 17:56
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, geçen hafta yaptığı bir konuşmada, Schengen Bölgesi'nin iki ayı kaldığını ifade ederek, Mart ayında düzenlenecek liderler zirvesine kadar ikna edici bir çözüm geliştirilmediği takdirde serbest dolaşımın da tehlikeye gireceği uyarısını yapmıştı. 

İngiltere'de yayınlanan Guardian gazetesi ise Schengen Anlaşması'na imza atan ülkelerin, olağanüstü durumlarda anlaşmayı iki yıllığına askıya alma hakkının bulunduğunu aktardı. 

Gazetenin haberinde, Hollanda Göç Bakanı Klaas Dijkhoff'un görüşlerine yer veriliyor. 

Dijkhoff, pek çok AB üyesi ülkenin Avrupa Komisyonu'na 2015'in yaz aylarından bu yana uygulanan sınır kontrollerinin süresinin uzatılması için başvuru yaptığını ifade ediyor ve Schengen Anlaşması'nın 2 yıllığına askıya alınması ihtimali için, "Bu tür önlemler kaçınılmaz hale geliyor" diyor. 

Hollanda'nın başkenti Lahey'de temaslarda bulunan Avusturya İçişleri Bakanı Johanna Mikl-Leitner'in "Schengen yıkılmanın eşiğinde" yorumuna da haberde yer veriliyor. 

Yunanistan'a 'karantina' seçeneği 

Schengen Bölgesi ülkelerinde üzerinde durulan bir diğer konu ise göçmenlerin AB'ye giriş kapısı konumunda bulunan Yunanistan'ın 'karantina altına' alınması. 

Avusturya, Almanya ve İsveç, göçmen krizi kontrol altına alınana kadar Yunanistan'ın geçici süreyle Schengen Bölgesi'nden çıkarılabileceği fikrini öne sürdü. 

Avusturya İçişleri Bakanı Mikl-Leitner, Türkiye - Yunanistan sınırının denetiminin zor olduğu iddialarına karşı çıkarak Yunanistan'ın AB içerisindeki en güçlü donanmalardan birisine sahip olduğunu vurgulamış ve "Sınırın kontrol edilemeyeceği bir efsaneden ibaret" demişti.  

YORUMLAR 5
  • herkese 8 yıl önce Şikayet Et
    TÜRKİYEYİ OYALAMASINLARDA NE YAPARSA YAPSINLAR !! türkiye yaptıgı anlaşma uyarınca schengen askıya alınsa bile anlaşmadan dolayı schengene üye olan ülkelere vizesiz girebilmeli ! ! YANİ schengenın askıya alınması türkiyenin schengen ülkelerine vizesiz girişine engel olmamalı ! ! AB HEP AYNI ŞEYİ YAPIYOR ! ! türklerin ab ye vizesiz girmemeleri için bir bahane buluyor ! ! GERİ KABUL anlaşması schengen uygulandıgı zaman YANİ türkler ab ye vizesiz girdiği zaman uygulanmalı ! ! TÜRKİYEböyle bir tuzaga düşmemeli ! !
    Cevapla
  • serkan demirel 8 yıl önce Şikayet Et
    Sözde ekim ayında Türkiyeye vize kaldırılacaktı resmen adamlar dalga geçiyor bu birliğin haçlı birliği olduğu müslüman Türkiyeyi asla almayacaklarının kanıtıdır. Bir an önce ab ile yollarımızı ayırıp idam yasasını geri getirmek gerekiyor aponun dar ağacında sallandığını görünce avrupa hizaya gelir
    Cevapla
  • ümit 8 yıl önce Şikayet Et
    doğru tespit.eğer schengen uygulaması durdurulmazsa avrupa birliği çökebilir.avrupa dingonun ahırına döndü türkiyeden bota binip karşıya geçen adam soluğu fransada alıyor sınır yok bişey yok.her sınırda ayrı ayrı kontrol olmalı ki ipini koparan almanya ya gelemesin.
    Cevapla
  • oktay 8 yıl önce Şikayet Et
    sonuçta çöken möken yok,adamlar Avrupa birliği vatandaşlarına serbest dolaşımı yine verecekler bunlar göçmenler için önlem.
    Cevapla
  • yusufca 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu avrupalılar dersine çalışmayan öğrenciler gibi sınavla yüzleşince afalladılar. Bu göçmen dalgasının avrupayı zor duruma sokacağını bilmeliydiniz, onları def etmek veya yok etmek yerine daha insancıl uzun vadeli çözüm bulsaydınız ve Türkiye'nin tavsiyelerine kulak assaydınız şimdi bu problemleri yaşamazdınız. Şimdi uğraşın durun. Uzun vadede AB bütünlüğü dahi tehlikeye girebilir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kariye'de 79 yıl sonra ilk ezan heyecanı! Açılışını Başkan Erdoğan yapacak
Bölgeden son dakika haberi geldi! İsrail boşaltmaya başladı...