"Türkiye gönderirseniz kendimi asarım"

Yunanistan'dan Türkiye'ye gönderilen 202 sığınmacıdan sonra iade işlemleri durdu.

"Türkiye gönderirseniz kendimi asarım"
"Türkiye gönderirseniz kendimi asarım"
GİRİŞ 07.04.2016 10:42 GÜNCELLEME 07.04.2016 10:42
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Midilli Adası'nda bir grup sığınmacı iade işlemlerinin durdurulmasının ardından eylem başlattı. Öyle ki sığınmacılardan biri Türkiye'ye gönderilmesi halinde kendini asacağını söyleyerek elektrik direğine çıktı.

Göçmenlerin tutulduğu Yunanistan'ın Midilli Adası'ndaki  Moria kampında bir günü aşkın süredir Türkiye'ye geri gönderilmemek için  protestoda bulunan Pakistan uyruklu göçmenlerden biri elektrik direğine çıkarak  intihar girişiminde bulundu. 

Önce, yüksek voltajlı elektrik tellerine tutunarak intihar etmek  isteyen göçmen, daha sonra ise direğe bağladığı atkıyla kendini asmaya kalkıştı.

Bir diğer göçmenin direğe çıkarak aşağı indirmeye çalıştığı şahıs,  daha sonra direğe çıkan bir polisin ikna çabasıyla aşağı inmeyi kabul etti. Aşağı  indikten sonra fenalaşan göçmene gönüllüler ve diğer göçmenler tarafından  müdahalede bulunuldu.

İntihar girişiminde bulunan Pakistan uyruklu göçmen, "Ben hayvan  değilim, insanım. Bize sığınma talebi için belge vermediler. Bizi atıyorlar.  Burası çok kötü bir yer. Adalet istiyorum. Medya bize yardım etsin" diyerek medya  mensuplarına seslendi.

Kamp girişinde bir günü aşkın süredir eylemlerine devam eden Pakistan  uyruklu göçmenler, Türkiye ve Avrupa Birliği arasındaki mutabakat ve kamp  koşullarını protesto ediyor.

Kampta yatacak yer bulunmadığını belirten göçmenler, geceyi gösteri  düzenledikleri arazide uyuyarak geçirdi. Bazı göçmenler açlık grevine başladı.

Yaklaşık 2 bin kişi kapasiteli kampta, 3 bini aşkın sığınmacı ve  göçmenin bulunduğu bildirildi.

Düzensiz göç ve insan kaçakçılığı ile mücadele amacıyla Türkiye ile AB  arasında 18 Mart'taBrüksel'de mutabakata varılmıştı. 4 Nisan'da başlayan  uygulamaya göre, Türkiye, kendi topraklarından Yunan adalarına geçtiği kanıtlanan  göçmenleri geri kabul ediyor. Bu kimselerden Suriyeli olmayanların Türkiye  tarafından ülkelerine iade edilmesi için işlem yapılıyor.

YORUMLAR 11
  • Ali 8 yıl önce Şikayet Et
    Ben bu mantigi anlamiyorum.yunanistandan bize multeci geliyor biz ayni sayida multeciyi avrupaya gondriyotuz.direkt neden yinanistan avrupa ulkelerine gondermiyor?????
    Cevapla
  • Birol 8 yıl önce Şikayet Et
    Suriyeli dışındaki mülteciler kendi ülkelerine gönderilip, ülkemizdeki aynı sayıdaki Suriyeli Avrupa'ya gönderilecek...
    Cevapla
  • Cengiz 8 yıl önce Şikayet Et
    Aman ne olur gelmeye devam edin lütfe ne olur.
    Cevapla
  • Demistim 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu pakiler istanbulda hayli çoğaldilar. Dün bizim mahallede 150 metre uzunluğunda ki demir korkulukları yürütmüşler. Ben 7 yıl pakistanda okumuş biri olarak bunları çok iyi biliyorum. Bu konuda bakanlara buradan sesleniyorum eğer önlem alınmazsa inananin bunlarla baş edemezsiniz. Bunların burada cogalmalarinin sebebi ise Yunanistan'a gidiş yollarının kapalı olmasından dolayıdır.
    Cevapla
  • Hasancan 8 yıl önce Şikayet Et
    Yahu Suriyelileri anladık savaştan kaçıyorlar. Bunlara ne oluyor.
    Cevapla
  • ankara 8 yıl önce Şikayet Et
    neden böyle bir eyleme kalkmış ?? herkes biliyor suriyeliler burda rahatlar ALLAH ALLAH ilgnç geldi bana
    Cevapla
  • fatih 8 yıl önce Şikayet Et
    adam suriyeli değil zaten dikkatli okumak lazım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara'da sağanak şiddetlendi: Meteoroloji'den 14 il için kuvvetli yağış uyarısı!
Borsa İstanbul'dan tarihi kapanış rekoru!