Türk kökenli milletvekili Assange'i ziyaret etti

Almanya'daki Sol Parti'nin Türk kökenli milletvekili Sevim Dağdelen, Wikileaks'in kurucusu Julian Assange ile görüştü.

Türk kökenli milletvekili Assange'i ziyaret etti
Türk kökenli milletvekili Assange'i ziyaret etti
GİRİŞ 02.09.2012 22:34 GÜNCELLEME 02.09.2012 22:34

Dağdelen, 19 Haziran'dan bu yana Ekvador'un Londra Büyükelçiliği'nde bulunan Assange'ı ziyaret etti. Görüşme sonrası Dağdelen, Assange'a verdiği desteği ifade ederek, ''Almanya'daki ve dünyadaki barış ve özgürlük yanlısı insanlar olarak Assange'a minnettarız'' dedi.

Assange'ın Irak ve Afganistan'daki savaş suçlarının ortaya çıkmasına yardımcı olduğunu kaydeden Dağdelen, ''Assange bize bu savaşların ne kadar kirli ve kanlı olduğunu, hükümetlerin bizi nasıl kandırdığını gösterdi'' diye konuştu.

Wikileaks'in kurucusunu ziyaret eden ilk milletvekili olduğuna dikkati çeken Dağdelen, diğer milletvekillerinin de Assange'a destek vermesi gerektiğini, konunun çözülmesi için Berlin'de İngiliz ve İsveçli diplomatlarla görüşeceğini ifade etti.

Ekvador'a siyasi iltica talebi kabul edilen Assange, bu ülkenin Londra Büyükelçiliği'nden ayrılamıyor. İngiltere, Assange'ın büyükelçilikten çıkması halinde şartlı tahliye koşullarını ihlal ettiği gerekçesiyle tutuklanacağını bildiriyor.

İsveç'te iki kadına tecavüz etmekle suçlanan ve İngiltere'de bu ülkeye iadesi onanan 41 yaşındaki Assange, hakkındaki suçlamaların siyasi olduğunu savunuyor ve İsveç'e iade edilirse ABD'ye gönderilmekten korkuyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İmamoğlu her şeyi paylaştı bir tek Eda'yı paylaşmadı
Başkan Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu