Almanya Başbakanı Türkiye'ye geliyor

Almanya Başbakanı Angela Merkel, 3 önemli konuyu görüşmek üzere Pazar günü Türkiye'ye geliyor...

Almanya Başbakanı Türkiye'ye geliyor
Almanya Başbakanı Türkiye'ye geliyor
GİRİŞ 12.10.2015 13:17 GÜNCELLEME 12.10.2015 14:20
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in pazar günü Ankara'ya yapacağı çalışma ziyaretinde, terörizmle ortak mücadele, sığınmacı krizi, Suriye ve ikili ilişkilerin gündemde olacağı bildirildi.

 

 

Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Federal Basın Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Merkel'in 18 Ekim Pazar günü Türkiye'ye çalışma ziyaretinde bulunacağını, bu çerçevede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile bir araya geleceğini belirtti.

Seibert, görüşmelerde teröre karşı yürütülen ortak mücadele, Suriye'deki durum, sığınmacı krizi ve Almanya-Türkiye ilişkilerinin gündeme geleceğini kaydetti.

Merkel'in Ankara'da düzenlenen terör saldırısını büyük şaşkınlıkla karşıladığını ifade eden Seibert, Şansölye'nin Davutoğlu'na başsağlığı dileklerini ilettiğini hatırlattı.

"Alman hükümetinin cumartesi günkü saldırının arka planına ilişkin bilgisi var mı?" sorusu üzerine Seibert, "Öncelikle olayın aydınlatılmasını beklemeliyiz. O zamana kadar hiçbir spekülasyona dahil olmamalıyız. Biz Başbakan Merkel'in başsağlığı mektubunda yazdığı gibi soruşturmanın bitmesini bekliyoruz. İstikrarlı bir Türkiye hem Almanya'nın hem de Avrupa'nın isteği" dedi.

Seibert, Merkel'in muhalefet partilerinin lideriyle bir araya gelip gelmeyeceğinin sorulması üzerine, kısa olarak planlanan programda Başbakan Merkel'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu ile bir araya geleceğini, programın detayları hakkında ziyaret zamanına kadar gerekli açıklamalarda bulunacaklarını söyledi.

YORUMLAR 49
  • sipan 8 yıl önce Şikayet Et
    gel kızım sende gel babanın yanına birazda sana akıl versin reiss
    Cevapla
  • Hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    Beyler......Almanya ile beraber yürüyebilsek varya......Dünyanin tozunu aliriz. Ama Merkel uyumlu degil. (Yurtdisinda yasayan biriyim)
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    garip bir olay apar topar neden geliyor turkiyeyi cok sevdiginden olmasin sakin yada bnd yi katillikten aklamak icinmi
    Cevapla
  • zamansız 8 yıl önce Şikayet Et
    dik duramayan emir alır ! !
    Cevapla
  • asi ihtiyar 8 yıl önce Şikayet Et
    Terorist merkel diye pankart acalim.. Ozellikle almanca
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor-Gaziantep FK! CANLI
Beşiktaş'ta çok sayıda araç birbirine girdi! Ortalık savaş alanına döndü