Merkel: Doğru yönde ilerliyoruz

Almanya Başbakanı Merkel, Türkiye ile AB arasındaki prensip anlaşmasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Merkel: Doğru yönde ilerliyoruz
Merkel: Doğru yönde ilerliyoruz
GİRİŞ 09.03.2016 04:42 GÜNCELLEME 09.03.2016 04:42
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Türkiye-AB zirvesinde Ankara'nın mülteci krizine yönelik önerileri farklı tepkilere neden oldu.

Alman SWR Radyosu'na konuşan Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye ile AB arasında mülteci krizinin çözümü konusunda varılan prensip anlaşmasını yorumladı. Merkel, ''AB ile görüşmelerde Türkiye'nin eli daha güçlü değil. Karşılıklı çıkarlar arasında bir denge arıyoruz'' dedi. Göçmen krizinin çözümünde ''Her şeyin doğru yönde ilerlediğini'' ifade eden Merkel, ''AB'nin, Suriyeli mültecilere ek olarak Iraklı mültecileri alması için de kota konulabilir'' diye konuştu.

Merkel ayrıca zirve sonrası yaptığı açıklamada, “Türkiye'nin AB'ye sunduğu önerileri büyük memnuniyetle karşılıyoruz ancak gelecek hafta yapılacak AB zirvesine kadar zamana ihtiyacımız var. Birçok AB ülkesinin parlamentolarına danışması gerekiyor” dedi.

BM'DEN TEPKİ

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) Avrupa Direktörü Vincent Cochetel ise planın sorunlu olduğunu savundu. Cochetel, ''İnsanları hiçbir güvence olmadan Türkiye'ye geri gönderme planı, uluslararası hukuk ve Avrupa hukuku açısında birçok sorun barındırıyor'' dedi.

Cochetel, ''Umarım 10 gün içinde mültecilerin haklarını güvence altına alacak bir takım garantiler oluşturulur'' diye konuştu.

İYİ BİR FİKİR DEĞİL

BM sözcülerinden William Spindler ise daha fazla mültecinin Türkiye'ye geri gönderilmesinin çok iyi bir fikir olmadığını söyledi. Spindler, Türkiye'nin 3 milyon mülteciye evsahipliği yaptığını belirterek ''Böyle bir düzenlemeden endişe duyuyoruz. Bunun yerine mülteciler hem AB ülkelerine hem de ABD, Avustralya, Arap ülkeleri gibi diğer ülkelere yeniden yerleştirilmeli'' dedi. 

YORUMLAR 3
  • Ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyeyi çok güzel aldatıyoruz diyor. Hani türkiyeye destek verecekti bunlar.
    Cevapla
  • temiz bey 8 yıl önce Şikayet Et
    yani atacağımız kurşun boş gitmeyecek muhakkak bir teröriste isabet edecek !
    Cevapla
  • Muhalif 8 yıl önce Şikayet Et
    En son raddede bu kadın bize bir kazık atacak.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 34 ile son dakika uyarısı!
Yüksek İstişare Kurulu toplantısında "anayasa" ele alındı