Netanyahu'yla görüşen Putin'den Türkiye yorumu

Putin, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinden vazgeçmediklerini ancak Türkiye ile bazı siyasi sorunlarının bulunduğunu söyledi.

Netanyahu'yla görüşen Putin'den Türkiye yorumu
Netanyahu'yla görüşen Putin'den Türkiye yorumu
GİRİŞ 07.06.2016 19:51 GÜNCELLEME 07.06.2016 22:51
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Putin, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Rusya’nın başkenti Moskova’da görüştü. İkili, görüşme sonrasında ortak basın toplantısı düzenledi.

"TÜRK AKIMI'NDAN VAZGEÇMEDİK"

Putin, burada yaptığı konuşmada, "Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinden vazgeçmedik ancak Türkiye ile bazı siyasi sorunlarımız var. Ayrıca, Avrupa Komisyonunun, söz konusu proje için konumunun netleşmesi gerekiyor. Şu an böyle bir netlik söz konusu değil.” dedi.

RUS GAZINI İSRAİL'E DE İHRAÇ EDEBİLİRİZ

Avrupa’nın Ruz doğalgazını ithal etmek istememesi halinde başka pazarlar bulacaklarını savunan Putin, Rus gazının İsrail’e ihraç edilmesi konusunda da görüşmelerin devam ettiğine işaret etti.

Netanyahu da Rus şirketlerin, İsrail’deki doğalgaz projelerinde yer alması için herhangi bir hukuki engel bulunmadığını ifade ederek, ülkelerindeki enerji projelerinin geliştirilmesi noktasında kapılarının tüm dünya şirketlerine açık olduğunu belirtti.

Rus enerji şirketi Gazprom’un, Türkiye’ye sattığı doğalgazda daha önce anlaşmaya varılan yüzde 10,25’lik indirimi sözleşmeye yansıtmaması nedeniyle Türk Akımı projesinde ilerleme kaydedilememiş, Türk hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesinin ardından da iki ülke yetkilileri projedeki görüşmelerin durdurulduğuna dair açıklamalarda bulunmuştu.

YORUMLAR 26
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye ne kadar mühim bir ülke bir türlü vazgeçemiyorlar yahu...
    Cevapla
  • Osman ERBAY 7 yıl önce Şikayet Et
    Adamlarda nasıl bir travmaya neden olmuşuz meğer. İki ülke kendi işleri için yaptıkları toplantılarda bir Türkiye gündeme geliyorsa bu iyi bir şey.
    Cevapla
  • hyr 7 yıl önce Şikayet Et
    bu bir oyun. israil kendi gaz satıyor. onu da pazarlayacak. sen kimi kandırıyorsun.
    Cevapla
  • murtaza 7 yıl önce Şikayet Et
    türkiye midenize oturur, kabuz olur, patlarsınız.
    Cevapla
  • Hasan ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Ulan rus salagi biz onu bunu yapar bunu yapmayiz diye bir sey anca sizden cikar tabi kimden olacakti ya baska, israil boru hattina talep olunca eteginmi tutustu merak etmeyin ikinizde alacaksiniz hava gazini, bu oyunlar cürüdü....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye gizli tutuyor, dengeler değişecek! Ankara, Batı ve İran'ın elini kolunu bağladı
Lexus LBX Türkiye'de satışta! B-SUV markanın en ucuz modeli oldu