Erdoğan'dan Münbiç sorusuna müthiş cevap

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Zirvesi için Çin yolculuğuna çıkmadan önce Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi.

GİRİŞ 02.09.2016 00:39 GÜNCELLEME 02.09.2016 02:04
Bu Habere 80 Yorum Yapılmış

Ankara Esenboğa Havalimanı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Münbiç'e operasyon olacak mı, YPG Fırat'ın doğusuna geçti mi" şeklindeki soruya "Münbiç bu hareketin en önemli hareket noktalarından bir tanesi. YPG'nin Fırat'ın doğusuna geçip geçmediğinin ispatı bizim tespitimize bağlıdır, orada burada yapılan açıklamalara değil" cevabını verdi.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Çin'de ekonomiyi tehdit eden terör belasını da görüşeceğiz. Ülkemizin mücadele ettiği FETÖ, DHKP-C, DAEŞ, PKK, YPG gibi terör örgütleri hakkında görüşlerimizi bildireceğiz. Bizim duruşumuz hep ilkeli olmuştur. Baştan beri iyi terörist, kötü terörist olmadığını ifade ettik. Bir terör örgütünün diğeriyle çatışmaya girmesini onun elindeki kanı temizlemeyeceğini belirttik. Terör örgütlerini desteklemenin yanlış olduğunu söyledik. Bunun bedelini tüm dünya ödüyor.

"BATI ARTIK BİR TERCİH YAPMAK ZORUNDA"

Hamdolsun operasyonlarımız başarılı şekilde icra ediliyor. Cerablus'ta hayat hızla normalleşiyor. Bölge halkı gönül rahatlığı ile evlerine dönüyor. 400 km alanında bir bölge terör örgütlerinden arındırıldı. Bu başarı ÖSO'nun DAEŞ'le mücadele edebileceğini ortaya koymuştur. Uluslararası toplum DAEŞ, PYD, YPG terör örgütleri arasında bir tercih yapmak zorunda değildir. Bu iki örgüt arasındaki yöntem farkı yoktur. Son günlerde batıdaki bazı çevrelerin yaptıkları açıklamaları hayretle karşılıyoruz. Cerablus'ta DAEŞ'in yenilgiye uğratılmasından bazıları adeta rahatsızlık duyuyor. Türkiye olarak bizler, ordumuzla, ülkemizin ve bölgedeki sivillerin güvenliğini sağlamak için elimizi taşın altına koyduk. Batı artık bir tercih yapmak zorunda. Ya terörden yanasınız, ya da karşısındasınız.

"TERÖR KORİDORUNA MÜSADE ETMEYECEĞİZ"

Fırat Kalkanı'nın amacı ülkemizin güneyinin terörden uzak olmasıdır. Yapılan saldırıları duymamazlıktan gelemeyiz. 100'ü aşkın insanımızın bu roketler nedeniyle öldüğü sınır bölgesindeki şehirlerimizi bir kenara bırakamayız. Hiç kimse bizden bir terör koridorunun oluşmasına rıza göstermemizi beklemesin. Kesinlikle Suriye'nin kuzeyinde, bizim güneyimizde terör koridoruna müsade etmeyeceğiz. İsminin şöyle olması, böyle olması bizi ilgilendirmiyor. Kimin terör örgütü olduğunu kimin olmadığını en iyi bilen biziz. DAEŞ'e düşman olan dostumuzdur diyenler yanılgı içindedirler. Ve diğer terör örgütlerinin dostu olurlar.

MÜNBİÇ'E OPERASYON OLACAK MI?

Aslında Münbiç bu işin en önemli hareket noktalarından bir tanesi. Nüfusun yüzde 90'ı aşkını Arap. Oraya gelen diğer etnik gruplar bindirilmiş kıtalar. Başkan Obama'yla görüştüğümüzde bunların buraya kesinlikle girmeyeceğini söyledi. 

Oynanan oyun çok farklı burada. Bizim göbeğimizi kendimiz kesmek zorundayız. Oralardan sınırlarımıza roketler atıyorlar. Biz Cerablus'a girmiyoruz. Cerablus'a Cerabluslu giriyor. Biz orada lojistik desteğimiz var. Bunların içinde Türkmenler ve Araplar var. Bunlar Cerablus'un yerli halkıdır. Biz Türkiye olarak Cerablus'a girip oraya yerleşmek niyetinde değiliz birilerinin yaptığı gibi.

BUNUN İSPATI BİZİM TESPİTİMİZE BAĞLIDIR

Fırat'ın doğusuna geçtiler diyorlar bize. Biz de diyoruz ki geçmediler. Şunu da söyleyeyim. Fırat'ın doğusuna geçtiklerinin ispatı bizim tespitimize bağlıdır. Biz orada burada yapılan açıklamalarla YPG'nin Fırat'ın doğusuna geçtiğine inanmayız. 

YORUMLAR 80
  • dadas 7 yıl önce Şikayet Et
    İncirlik ussunu elektriklerini kesin munbici alın.
    Cevapla
  • Mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Reis milyonlar ardında önunde yaninda seninle olmeye hazir adamin kralisin
    Cevapla
  • fazil 7 yıl önce Şikayet Et
    Reis mültecileri de engelleme, aç kapıları isteyen Türkiye'de kalsın. İsteyen avrupaya dalsin.
    Cevapla
  • Hkalem 7 yıl önce Şikayet Et
    Dik dur eğilme Bu vatan bu millet seninle Reis ver ültimatom hepsi defolup gitsin Görmeyenler de geberecek bilsin
    Cevapla
  • krt 7 yıl önce Şikayet Et
    allahına kurban reis yıllardır böyle lider bekliyordu bu millet egilme reis arkandayız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'den İsrail'e Suudi Arabistan uyarısı
İsmailağa Cemaati tarihinde bir ilk! Kapılarını basına açtılar