Türkiye'den ABD'ye sert tepki

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Hüseyin Müftüoğlu, ABD'nin DEAŞ'la Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk'ün, değerlendirmelerine yönelik açıklama yaptı.

Türkiye'den ABD'ye sert tepki
Türkiye'den ABD'ye sert tepki
GİRİŞ 30.07.2017 19:37 GÜNCELLEME 30.07.2017 23:28
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı'nın sitesinde yer alan açıklamada şu ifadeler yer aldı;

''ABD'nin DEAŞ'la Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk’ün, İdlib'teki terör örgütlerinin mevcudiyetiyle ülkemizi ilişkilendiren değerlendirmelerine yönelik tepkimiz, üst düzey bir girişimle bizzat adı geçenin dikkatine getirilmiş ve provokatif olarak nitelenebilecek ifadeleri protesto edilmiştir.

İlaveten, terör örgütlerinin Suriye ve Irak'ta melce bulmasının altında yatan temel nedenlerin ortadan kaldırılmasının ancak tüm ilgili aktörlerin söylemleri ve eylemleri arasında çelişki bulunmaması yoluyla mümkün olabileceği, Suriye’de terörist örgüt PYD/YPG'nin hangi amaçla olursa olsun desteklenmemesi doğrultusundaki beklentimiz hatırlatılmıştır.

Adı geçenin söz konusu beyanlarına ilişkin tepkimiz Vaşington Büyükelçiliğimiz tarafından da ABD makamları nezdinde yinelenecektir.''

KAYNAK: AA
YORUMLAR 32
  • Vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Mit kumpası işe yaramadı. Şimdi El kaide yalanı.Teröre destek veren kendileri, ama kendi suçlarını çamur atarak örtme çabasındalar.Yapma,dost görünümlü düşman ülke.
    Cevapla
  • Yusuf 6 yıl önce Şikayet Et
    yüzyıllardır Dünya'nın her açıdan çok büyük bir önem sahip olduğu değer ve gerçeği Türkiye de bu değerleri bilmesine rağmen tam anlamı ile sahip çıkamıyor "Bana ne bildiğini anlatma. Bana bildiklerin ile ne yaptığını göster..."
    Cevapla
  • Hakan olgun 6 yıl önce Şikayet Et
    kafir abd Allah belani verecek merak etme it soylari
    Cevapla
  • Hain Avcısı 6 yıl önce Şikayet Et
    afrine tel afer aynel araba girilmeli tepki boyle verilmelidir.
    Cevapla
  • diyar 6 yıl önce Şikayet Et
    siz önce vahşi pkk verdiğiniz silahların hesabını verîn
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den ABD'ye 'UCM' tehdidi: Filistin'i cezalandırırız
İsmailağa Cemaati tarihinde bir ilk! Kapılarını basına açtılar