Başbakan'dan Bangladeş'te çözüm çağrısı

Bangladeş'te bulunan Başbakan Binali Yıldırım, başkent Dakka’da Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina ile görüştü.

Başbakan'dan Bangladeş'te çözüm çağrısı
Başbakan'dan Bangladeş'te çözüm çağrısı
GİRİŞ 19.12.2017 14:09 GÜNCELLEME 19.12.2017 14:09

Görüşme sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Bangladeşli kardeşlerimizin gösterdiği destek, fedakarlık ve dayanışma her zaman hafızalarımızdadır. Geçen süre içerisinde 7 yıl aradan sonra tekrar ülkenizi ziyaret etmek ve ikili ilişkilerimizi geliştirmek özellikle son zamanlarda Rohingya müslümanlarının yaşadığı dramı yerinde görmek ve desteği yapmak için buradayız. Elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz." dedi.

Başbakan sözlerine şöyle devam etti;

Bangladeş son yıllarda yüksek düzeyde büyüme gösteren en yüksek ülkelerden biri. Dinamik bir ülke. Gelişmeyi ortaya koymuş bir ülke. Bu hedefte Türkiye olarak kardeş Bangladeş'e nasıl katkı sağlıyabiliriz. Bu konuları ele alma şansımız oldu. Kültür alanında, eğitim alanında neler yapabileceğimizi değerlendirme fırsatımız oldu. 2 anlaşmayıda imzaladık. İşletmeler arasındaki anlaşma. Ayrıca Rohingya kriziyle hükümet olarak yapabilceğimiz katkılaır görüşme fırsatı vurduk. Sayın Başbakanı ve yönetimini bir kez daha Rohingya Mülslümanları için yaptıkları için tebrik ediyorum. Krize siyasi ve uzun vadeli çözüm bulunması için sürdürdükleri uluslararası diplomasi başarısından dolayı tebrik ediyorum.

ULUSLARARASI CAMİA ÇÖZÜM İÇİN DAHA ETKİN HAREKET ETMELİ

Myanmar ve Bangladeş arasında 24 Kasım'da imzalanan anlaşma orta ve uzun vadede bu Rohingya Müslümanlarının kendi topraklarına dönüşünü mümkün hale getirmesini ümit ediyorum. BM başta olmak üzere uluslararası camiada bu sorunu sadece Bangladeş'in sorunu olarak görmekten vazgeçmesi ve çözüm için daha etkin hareket etmesi icap etmektedir."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ticaret Bakanlığı harekete geçti: Tavuk etine ihracat sınırlaması getirildi
Türkiye gizli tutuyor, dengeler değişecek! Ankara, Batı ve İran'ın elini kolunu bağladı