Azerbaycan'ın gerçek destekçisi Türkiye

Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Ali Hasanov, uluslararası arenada Azerbaycan'ın tek gerçek destekçisinin Türkiye olduğunu söyledi.

Azerbaycan'ın gerçek destekçisi Türkiye
Azerbaycan'ın gerçek destekçisi Türkiye
GİRİŞ 22.02.2013 17:31 GÜNCELLEME 22.02.2013 17:31

Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği'nde, Hocalı Katliamı'nın 21. yıldönümü anma etkinliği düzenlendi.

Anma etkinliğine, Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Ali Hasanov, Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı İdaresi Siyasi İşler Şube Müdürü Ali Hasanov, Azerbaycanlı milletvekilleri, bilim adamları, Türk işadamları ve çok sayıda davetli katıldı.

Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Ali Hasanov, burada yaptığı konuşmada, hükümet olarak Hocalı katliamını dünyaya duyurmak için çalıştıklarını, diğer konular olduğu gibi bu konuda da sadece Türkiye'den gerçek anlamda destek gördüklerini belirtti.

Hocalı Katliamının 20. asrın en büyük facialarından biri olduğunu ve İkinci Dünya savaşında yaşanan soykırımdan geri kalmadığını vurgulayan Hasanov, bu katliamın bilinmesi ve faillerin cezalandırılması için herkesin elinden geleni yapması gerektiğini ifade etti.

Hocalı faciasının sadece Azerbaycan'ın değil tüm Türk dünyasının sorunu olduğunu belirten Hasanov, "Fakat üzülerek söylüyorum ki, uluslararası arenada Türkiye dışında hiçbir ülke bizi gerçekten desteklemiyor. Bizim tek destekçimiz Türkiye Cumhuriyeti'dir" diye konuştu.

Etkinliğe evsahipliği yapan Bakü Büyükelçisi İsmail Alper Coşkun, bölgenin en önemli sorunu olan Yukarı Karabağ sorununun Azerbaycan açısından ne derece önem taşıyorsa, Türkiye için de o derece önem taşıdığını belirtti.

Karabağ sorununun tanıtılması ve Hocalı'da yaşanan katliamın anılması için Türkiye'de her yıl etkinlikler düzenlendiğini hatırlatan Coşkun, "Bu etkinlikler, merkezden talimatla gelen değil, toplumun gönlünden gelen etkinliklerdir. Toplum nezdindeki bu duyarlılık, resmi yetkililer tarafından da hissedilmektedir. Türkiye toplum olarak, hem kamuoyu hem devlet kademesi vicdanında konuyla ilgili sorumluluklarını yerine getirmeye devam edecektir" dedi.

Anma etkinliğinde TRT Bakü ofisi tarafından hazırlanan "Hayallerim Vardı" isimli belgesel filmin tanıtımı yapıldı.

AA

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mücahitlerden akıl dolu mücadele: ABD verdi, İsrail attı, Kassam 4. kez vurdu!
O ülkelerdeki PKK'lı sayıları Kandil'i geçti! İşte rakamlar