AB civalı termometreleri yasaklıyor

AB Komisyonu, yüksek oranda zehir barındırdığı gerekçesiyle cıvalı termometrelerin yasaklanması için harekete geçti.

AB civalı termometreleri yasaklıyor
AB civalı termometreleri yasaklıyor
GİRİŞ 21.02.2006 17:33 GÜNCELLEME 21.02.2006 17:33

Komisyon tarafından hazırlanan yasak önerisinin yürürlüğe girmesi için Avrupa Parlamentosu ve üye hükümetlerin onayı gerekiyor. Hesaplamalara göre, 25-30 tonu termometrelerde olmak üzere AB'de ölçüm cihazlarında yıllık 33 ton cıva kullanılıyor.

AB Komisyonu sözcülerinden Gregor Kreuzhuber, yasak önerisinin hazırlanması aşamasında üretici şirketlerden ve tüketici örgütlerinden görüş alındığını belirterek, yasak nedeniyle termometrelerin fiyatının yükselmeyeceğini bildirdi.

Sıvılı termometre üretiminde cıva haricinde, düşük sıcaklıklarda da donmaması nedeniyle ispirto (alkol) tercih ediliyor.

YORUMLAR 13
  • ali OLGUN 18 yıl önce Şikayet Et
    tebrik ve takdir. sagduyunun tercümesi degerli yazarın kıymetli makalesi elbetde şayanı takdir ve tebriktir.ne varki bencilliklerinden ötürü deforma olmuş sözde dava sahiplenicilerin hain nitelemelerine teessüf etmemek mümkin degil.neymiş efendim sp varken ak p arti kurulmamalıymış.tam tersi samimi insanlar varken o bir misyon olarak halkın sevgisini kazanmıştı,sevgi seli yükselecekti yazıktırki yalnız ben ben diyenler,hazmedemeden o aşkda olan insanları tasfiye edince bu hale düştüler.allah hayırlı ufuklar versin.
    Cevapla
  • YÜCELERDEN HAYKIRIRI 18 yıl önce Şikayet Et
    GÜL ALIRLAR GÜL SATARLAR. Gülü gül ile tartarlar .....Ççeklerin padişahı güldür. Allahım sende bizi ABDULLAH gülünle Güldür.Bu milletin çiles,i bitsin tarihte olduğu gibi yine dünayya nizam versin .
    Cevapla
  • angels81 18 yıl önce Şikayet Et
    allah iyilikde daim etsin. insanın içini açan güzel bi yazıydı.Deve dikeni gibi milletin ayağına batan ve milleti canından bezdiren bir dönem sona erdi. tekrar belirtmeden edemedim ..ve Allah o deönemi tekrar yaşatmasın
    Cevapla
  • hbsulaoğlu 18 yıl önce Şikayet Et
    . tadına doyulmayan bir metin özlemişim kelimelerin güzelliğini anlatımın bu tadını elinize sağlık Allah razı olsun
    Cevapla
  • irfan koyuncu 18 yıl önce Şikayet Et
    . sizin gibi gerçeği yüreğindeki sevgiyle yoğurup yazan aydınlar , bizi ümitlendiriyor,tebrikler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'de büyük Türkiye paniği: "İran'dan çok daha büyük ve stratejik bir tehdit"
BYD'nin 'Türkiye' kurnazlığı pahalıya patlayacak! Sözünü tutmayan devlete hesap verecek