Çin'den Türkiye'ye Musul tepkisi

Çin Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'ye Musul'a asker sevkiyatına yönelik "Irak'ın toprak bütünlüğüne saygı gösterilmeli" uyarısında bulundu.

Çin'den Türkiye'ye Musul tepkisi
Çin'den Türkiye'ye Musul tepkisi
GİRİŞ 09.12.2015 16:48 GÜNCELLEME 09.12.2015 17:08
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Çin Dışişleri Bakanlığı, Musul'da bulunan Türkiye askerleri nedeniyle yaşanan gerginlikle alakalı olarak Irak'a destek verdi. Sözcü Hua Çunying, başkent Pekin'de düzenlediği olağan basın toplantısında, bir gazetecinin konuya ilişkin sorusu üzerine gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirtti.

"PROBLEM MÜZAKERE YOLUYLA ÇÖZÜLMELİ"

Türkiye ve Irak savunma bakanlarının telefon görüşmesi yaptıklarını hatırlatan Hua, ilgili taraflara "Problemi müzakere ve diyalog yolu ile çözmeleri" çağrısını yaptı.

"TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNE SAYGI GÖSTERİLMELİ"

Hua, sorunun başta Birleşmiş Milletler tüzüğü olmak üzere uluslararası ilişkiler prensiplerine uygun şekilde ele alınması gerektiğini savunarak, "Irak'ın egemenliği ve toprak bütünlüğüne saygı gösterilmeli" ifadesini kullandı.

"İLGİLİ ÜLKELERİN ONAYI İLE HAREKET EDİLMELİ"

Terörle mücadelede konusunda"BM Güvenlik Konseyi'nin ilgili kararları ve uluslararası hukuk çerçevesinde ilgili ülkelerin onayı ile hareket edilmesi gerektiği" ifadelerini vurgulayan Hua, "Ancak bu sayede gerçek manada bölgede barış ve istikrarı korumak mümkün olur" diye konuştu.

YORUMLAR 28
  • ozhaserdal!!! 8 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlı adı yine yeri göğü inletmeye başladı. Tüm dünyayı bu korku sardı. daiş- esed bahane Dünyanın derdi Türkiye musul Kerkük bağdat şam halepi alırsa Tüm dünyayı alır. Çinlilerin derdi; Türkler için eskiden çin seddini ördük, Bu sefer ne öreceğiz!!!!!!
    Cevapla
  • Bay X 8 yıl önce Şikayet Et
    Çinlilere yaptıkları mallardan daha adi çıktılar. Bu kadar adilik olmaz. Oradan buraya laf yeristirmrk sana mi kaldi. Gel olayin gercek yüzünü gör de oyle laf et. Cekik gozleriyle zalimligi gormez oldular. Ama Turkiyeyi görmekte zorluk cekmiyor bu iki yuzlu hainler.
    Cevapla
  • Hakan 8 yıl önce Şikayet Et
    Eyyuu cin haddini bil. Yoksa daha cin mallari almam...
    Cevapla
  • binabdal 8 yıl önce Şikayet Et
    Hoppala sende nereden çıktın. Sen önce zalim'lığı ve soydaşlarımıza zulüm yapmayı bırak ondan sonra zırvala...
    Cevapla
  • serkan solmaz 8 yıl önce Şikayet Et
    Uygur özerk bölgesindeki katliamlarınız soykırımınız Uygur topraklarına saygısızlığın bir göstergesidir. kendi hatalarını görmeyen bilmeyen görmezden gelen bir ülkenin dünyaya vereceği bir mesajı da olamaz. bu bir ikiyüzlülüktür çirkefliktir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin kuruyemiş haritası belli oldu! İşte en çok tüketilenler...
İsrail ile anlaşmayı iptal et çağrısına cevap! Ürdün kararını duyurdu