ABD'den beklenen açıklama geldi! Endişeliyiz

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kirby, Fransa'da yaşanan olayları yakından takip ettiklerini ve endişe duyduklarını belirtti.

ABD'den beklenen açıklama geldi! Endişeliyiz
ABD'den beklenen açıklama geldi! Endişeliyiz
GİRİŞ 16.06.2016 03:59 GÜNCELLEME 16.06.2016 03:59
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Kirby, günlük basın toplantısında, Fransa'da devam eden protesto gösterileri ve 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2016) yaşanan şiddet olaylarına ilişkin konuştu.

Fransa'da yaşanan şiddet olaylarına işaret eden Kirby, "Bu tür şiddet olaylarını gördüğümüz zaman endişe duyuyoruz" dedi.

Gelişmeleri yakından takip ettiklerini aktaran Kirby, "Başta Amerikan vatandaşlarını tehlikeye düşürebilecek durumlar olmak üzere, diğer ülkelerde yaşanan şiddet olaylarını yakından takip ediyoruz" ifadesini kullandı.

Bakanlık sözcüsü Kirby, geçen ay yaptıkları açıklamada, Fransa'da 10 Haziran-10 Temmuz tarihlerinde Avrupa Futbol Şampiyonası organizasyonu olacağını anımsatarak muhtemelen terör saldırıları için vatandaşlarını ayrıca uyardıklarını hatırlattı.

GÖSTERİLERDE ONLARCA KİŞİ YARALANDI

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen gösterilerde güvenlik güçleriyle protestoculara arasında çıkan çatışmalarda güvenlik güçleri de dahil olmak üzere onlarca kişi yaralanmıştı. Göstericiler, yürüyüş yaptıkları güzergahlarda bulunan birçok banka şubesi ve mağazalara zarar vermişti.


Öte yandan, EURO 2016 sebebiyle Fransa'ya farklı ülkelerden gelen çok sayıda taraftarlar arasında gerginlikler devam ediyor. Rus ve İngiliz taraftarlar arasında çıkan kavgada çok sayıda kişi yaralanmıştı.

Fransız yetkililer, hafta sonu Marsilya ve Nice sokaklarındaki şiddet olayları sonrası Rus taraftarlar hakkında özel önlem gerektiği yönünde açıklamalar yapmıştı.

YORUMLAR 39
  • Bülent Erguvan 7 yıl önce Şikayet Et
    Yok canım siz de mi endişelisiniz!
    Cevapla
  • çumralı 7 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa baharı darası diger ülkelerin başına
    Cevapla
  • heheheheh 7 yıl önce Şikayet Et
    ülkesinde hergün 50 ye yakın cinayet işlenen 200 e yakın tecavüz taciz yaşanan abd , fergusonda basına ve siyahilere saldıran abd endişeliymiş.
    Cevapla
  • Sinirli 7 yıl önce Şikayet Et
    Amerika Her Zaman ki Gibi Sümüklerini Yalamaya Devam Ediyor.
    Cevapla
  • Bilgin 7 yıl önce Şikayet Et
    Avrupada Irkçılıktan , Amarikada siyah beyaz ayrımından, Endişeliyiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Milli Eğitim Bakanı Tekin'den öğretmen atamalarına ilişkin açıklama
Avrupa'ya son üç yılda gelen 50 binden fazla refakatsiz göçmen çocuk kayboldu