Türkiye Şangay için başvuruda bulundu mu?

Kazakistan Dışişleri Bakanı Erlan İdrisov, Türkiye'nin Şanghay İşbirliği Örgütü’ne üyelik için henüz resmi bir başvuruda bulunmadığını söyledi.

Türkiye Şangay için başvuruda bulundu mu?
Türkiye Şangay için başvuruda bulundu mu?
GİRİŞ 27.12.2016 16:20 GÜNCELLEME 27.12.2016 16:20
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Rus haber ajansı Ria Novosti'nin verdiği habere göre Kazakistan Dışişleri Bakanı Erlan yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin Şanghay İşbirliği Örgütü'ne üyeliğine gelince, bu ilk olarak Türkiye'nin kendi kararı, Türkiye'den henüz başvuru gelmedi. Kuruluşa herhangi bir ülkenin kabul edilme konusu Şanghay İşbirliği Örgütü'nün tüm üyelerinin ayrıcalığıdır. Bu konuda fikir birliğinin oluşturulması gerek. Basındaki mesajları hepiniz gördünüz, fakat bu resmi talep değil. Bu sadece fikirlerin dile getirilmesidir. Tabi ki, bunlara dikkat ettik" dedi. 

İdrisov, fikirlerin dile getirilmesinden resmi başvuruya kadar ve üyeliğin kabul edilmesine kadar uzun mesafe olduğunu belirtti.

İdrisov, "Burada Türkiye'nin kendisinin resmi niyeti ve isteği önemli. Konunun Türkiye'nin Avrupa eğilimi dikkate alınınca basit olmadığını biliyorsunuz" dedi.

YORUMLAR 7
  • Şangay Birliği 7 yıl önce Şikayet Et
    Başvuruda Bulunmamış Sa Bile Bir An Önce Başvurmalı Çünkü Şangay'da Rusya,Çin,Hindistan Var Yani Geleceğin Süper Güçler Arasında Ve Dünyanın Yarısından Fazla Nüfus Burada Ve Türkiye'ye Coğrafik Ve Kültürel Yakınlıkları Var Yani AB'den Çok Daha Etkili Ve Güçlü
    Cevapla
  • 2023 7 yıl önce Şikayet Et
    kendi birligimizi kuralim bize yakin olanlarla
    Cevapla
  • tayfun 7 yıl önce Şikayet Et
    Şangay örgütü iyi bir seçenek sunuyor ama Rusya ve Çin'e ne kadar guvenebiliriz. bence ikisi de güvenilmez
    Cevapla
  • kaptan 7 yıl önce Şikayet Et
    ANKARA maalesef AB kapsinda diz cöküp yalvarmayi tercih etti sangay a ne gerek var türk birligi gereksiz islam birligi örgütü sacma illede AB isteruzzz
    Cevapla
  • rasim özpınar 7 yıl önce Şikayet Et
    arkadaş sanırım kendi fikirlerini değil de ülkemizdeki bir kesmenin söylediklerini söyledi. Cümle yapısı yanlış anlaşılmalara müsait. Tercih etti. cümlesine kadar kendi görüşü, kalan kısmı da bunca zaman birilerinin söyledikleri olarak algıladım ben.
    Cevapla
  • Anonim 7 yıl önce Şikayet Et
    Çok komiksin sen arkadaş ya, pardon sen plüton da mı yaşıyordun. Eğer öyleyse söyle de ona göre sana cevap verelim.
    Cevapla
  • çatlı 7 yıl önce Şikayet Et
    hadi ordan zibidi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Okul müdürü İbrahim Oktugan'ın öldürüldüğü saldırının görüntüleri
ESK'dan et fiyatlarını düşüren hamle