BM: Hazırladıkları liste bizi bağlamaz!

BM, bazı Arap ülkeleri tarafından hazırlanan "terör listesi"ne ilişkin, BM Güvenlik Konseyi dışında hazırlanan yaptırım listelerinin BM'yi bağlamadığını açıkladı.

BM: Hazırladıkları liste bizi bağlamaz!
BM: Hazırladıkları liste bizi bağlamaz!
GİRİŞ 09.06.2017 22:19 GÜNCELLEME 10.06.2017 00:41
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın  toplantısında yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri  (BAE), Bahreyn ve Mısır'ın yayınladıkları ortak bildiri ile Katar tarafından  desteklenen bazı kişi ve kurumları içeren "terör listesi" haberlerini takip  ettiklerini söyledi. 

BM ile ortak yardım faaliyetlerinde bulunan "Qatar Charity'nin" de  listede yer almasını değerlendiren Dujarric, "Prensip olarak BM, sadece BM  Güvenlik Konseyi'nin kabul ettiği yaptırım listesine bağlıdır. BM bunun dışındaki  listeleri dikkate alma durumunda değildir." dedi.
 
BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi'nin (OCHA) Qatar Charity ile yıllar  içinde güçlü bir işbirliği ve ortaklık geliştirdiğini vurgulayan Dujarric, bu  işbirliğinin siyasi değil ortak insani prensiplere dayandığını belirtti.
 
BM'nin Qatar Charity ile Yemen, Irak ve Suriye'de önemli çalışmalara  imza attığını dile getiren Dujarric, iki kurum arasında maddi yardım alma verme  ilişkisi olmadığını, yardım çalışmalarını birlikte koordine ettiklerini söyledi.

 "DİPLOMATİK ÇABALARIN BAŞARILI OLMASINI UMUYORUZ"

Dujarric, bölgedeki gerginlik nedeniyle birçok diplomatik inisiyatifin  de gündeme geldiğini belirterek, bu çabaların başarılı olmasını umduklarını ifade  etti.
 
Diplomatik çözüm için katkı sağlayabilecek tüm tarafların destek  vermesini istediklerini vurgulayan Dujarric, BM Genel Sekreteri Antonio  Guterres'in bu kapsamda Kazakistan'ın Başkenti Astana'da birçok liderle teması  olduğunu sözlerine ekledi.
 
Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn ve Mısır'ın  yayınladığı ortak bildiride, Katar tarafından desteklenen 59 kişi ile 12 hayır  kuruluşunun "terörle irtibatlı" olduğu iddia edilerek "terör listesine" alındığı  açıklanmıştı.

YORUMLAR 8
  • keMAL Karabulut 6 yıl önce Şikayet Et
    vaay BM ne kadar da abd den bağımsız rolü oynuyor. hatta EŞKİYA abd Arabistanda katar fitilini ateşledi. UTANMADAN KATAR EMİRİNİ abd ye Çağırıyor. bir ülke bu kadar mı EŞKİYA ve HIRSIZ OLUR
    Cevapla
  • Mehter 6 yıl önce Şikayet Et
    Rusya olmadıgı pay verilmedi masadaki kuralı tanırmı çakallar pay peşinde verilmeyen baş kaldırıyor abd bu oyuna rusları dahil etmedi için karsıt görüşler arka arkaya geldi bile
    Cevapla
  • Mtn 6 yıl önce Şikayet Et
    Gördünüz mu kukla arap ülkeleri. Burayı da amerika yonetiyor. Kaldınız mı sap gibi. İşte böyle oynarlar kuklayla. Kukla olmayı bırakıp kul olun ALLAHA.
    Cevapla
  • Ensar 21 6 yıl önce Şikayet Et
    Yetmedimi müslüman eliyle müslümanın katledilmesi bu satılmış körfez ülkelerin liderlerini anladıkta halkları neden uyuyor en azından satılmış liderlerini protesto etmeye davet edilmeli uyandırılmalılar
    Cevapla
  • Samii 6 yıl önce Şikayet Et
    Sizi, kendi yaptığınız liste bile bağlamıyor. Pkk ab de cirit atıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
26 ülke birleşti: İsrail'e kötü haber!
TCG ANADOLU örnek oldu! Türkiye'nin gemisini görünce hemen kolları sıvadılar...