NATO'dan S-400 açıklaması

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Moskova ile yapılan S-400 füze savunma sistemleri sözleşmesini Türkiye'nin ulusal kararı olarak niteledi.

GİRİŞ 31.10.2017 17:09 GÜNCELLEME 31.10.2017 17:34
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

Japonya'nın başkenti Tokyo'da basın toplantısı düzenleyen Stoltenberg, "Türkiye'nin Rusya ile S-400 anlaşması imzalayarak aldığı yeni hava savunma imkanların yatırım yapma kararı, bu ülkenin ulusal kararıdır" dedi.

TÜRKİYE'NİN BİR TALEBİ OLMADI

Stoltenberg, daha önce Türkiye’nin Rusya’dan S-400 satın alımı hakkında "NATO üyeleri hangi ekipmanı edineceklerine kendileri karar verir" diyerek S-400 sistemini NATO'ya entegre etmek için Türkiye'nin bir talepte bulunmadığını söylemişti.

TEHDİT ETMİŞLERDİ

NATO Askeri Komitesi Başkanı Petr Pavel, Türkiye'nin S-400 alma kararı hakkında "kararda bağımsızlar ama sonuçlarına da katlanacaklar" demişti.

ABD S-400'LERE KARŞI

ABD başta olmak üzere bir takım ülkeler, NATO'yu bahane ederek, sistemlerin birliğe zarar vereceği ve uyumlu olmadığı gerekçesiyle satın alınmasını yanlış olarak değerlendirmişti.

YORUMLAR 56
  • net 6 yıl önce Şikayet Et
    mr nato patronu ABD nin teröre bağış verdiği binlerce tır silah yüzünden s 400 aldığını kimse söylemiyor
    Cevapla
  • Hamidiye süvarisi 6 yıl önce Şikayet Et
    Demekki doğru yoldayız.
    Cevapla
  • HAKKI KARAGÜL 6 yıl önce Şikayet Et
    natoooo kendi işine bak ,zaten bu sistemi ,natodan korunmak için alıyoruz ,haaalaaa anlamadınızmı ,en büyük düşman nato ve batıdır ,bunu 200 yıldır biliyoruzda içimizdeki sizinkilere anlatamadık.
    Cevapla
  • Ersoy21 6 yıl önce Şikayet Et
    Tabii ki bizim kararımız size ne oluyor?
    Cevapla
  • Ramazan 6 yıl önce Şikayet Et
    abd, yalancı ab, 2 yüzlü, nato sahtekar, rusya kaypak - hepside çıkarı varsa selam veriyor, Bu kadar oyun ve cendere içerisinde olan Türk ve Müslüman coğrafyasına sen yardım et ALLAHIM.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
PKK elebaşı istedi, ilk ses onlardan geldi!
DEM Parti'de kriz! Başkan ve Meclis üyeleri topluca istifa etti! İtiraf gibi açıklama