Netanyahu: Onları durdurmalıyız ve durduracağız!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "İran agresif bir imparatorluk inşa ediyor. İran'ı durdurmalıyız ve durduracağız." dedi.

Netanyahu: Onları durdurmalıyız ve durduracağız!
Netanyahu: Onları durdurmalıyız ve durduracağız!
GİRİŞ 07.03.2018 13:45 GÜNCELLEME 07.03.2018 13:46
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump ile dünkü Beyaz Saray görüşmesinde ağırlıklı   olarak İrankonusunu görüşen Netanyahu, bugün de Amerikan-İsrail Halkla İlişkiler  Komitesi (AIPAC) 2018 Yıllık Konferansı'nda yaptığı konuşmada, İran karşıtı  mesajlarına devam etti.

Tahran'ın bölgedeki adımlarının tüm bölge ülkelerini tehdit ettiğini  savunan Netanyahu, "İran agresif bir imparatorluk inşa ediyor. İran'ı  durdurmalıyız ve durduracağız." şeklinde konuştu.

 

 

Nükleer anlaşmanın İran'ı daha tehlikeli ve savaşçı hale getirdiğini  iddia eden Netanyahu, İran'ın bölgede her geçen gün daha fazla ülke üzerinde  etkili olduğu savını bir harita üzerinde göstererek anlattı.

Öte yandan ülkesinde, hakkında yürütülen yolsuzluk soruşturması  derinleşen Netanyahu'nun Trump yönetimiyle son dönemdeki yakın teması her iki  ülke kamuoyu tarafından dikkatle takip ediliyor.

TRUMP AÇILIŞA KATILABİLİR

Dünkü Trump-Netanyahu görüşmesinde de İran konusu öne çıkmıştı. Trump  ayrıca mayıs ayında Amerikan Büyükelçiliğinin Kudüs'te açılacak ilk bölümü için  düzenlenecek törene katılabileceğini dile getirmişti.

AIPAC'in dünkü oturumuna katılan ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence de  İran'la nükleer anlaşmayla ilgili gelecek aylarda bir çözüm yolu bulunamazsa  ABD'nin anlaşmadan çekileceğini söylemişti.

Trump, 6 Aralık 2017'de, "ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak"  tanıdığını ve Tel Aviv'deki Amerikan büyükelçiliğinin Kudüs'e taşıması noktasında  Dışişleri Bakanlığına talimat verdiğini açıklamıştı.

AIPAC, İsrail'in ABD'deki en önemli ve etkin lobi kuruluşlarından biri  olarak biliniyor ve her yıl yapılan geleneksel konferanslara ABD yönetiminden çok  sayıda isim konuşmacı olarak katılıyor.

YORUMLAR 13
  • mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    inşAllah sonunuz yakındır aşağılık yahudiler
    Cevapla
  • Mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    Kendilerini seçilmiş olarak gören sizden daha agresif bir devlet millet bu dünyada başka yok. İnşallah yerle bir olursunuz.
    Cevapla
  • Dostacısı 6 yıl önce Şikayet Et
    agresif deyince dünyanın en üstün ırkı olduğunuz saçmalıkları devam ediyormu netanyahu bırak şu saçmalıkları yahu
    Cevapla
  • reiss rte 6 yıl önce Şikayet Et
    abd ye cok guveniyorsun sesin cok cikiyor girtlagina coktulermi abd durmaz arkanda
    Cevapla
  • Yigit 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar palavra hedefleri İran gibi gösteriyorlar. İran şu andaki Amerika ve israilin usağidir. Amerika ve israil icin en iyi devlet ortadoguyu karsitiracak muslumanlari birbirine düsürüp kan gölüne çevirecek devlettir bunuda İran fazlasiyla mezhepcilik ayagina yapiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sokak ortasında 10 yaşındaki kız çocuğunu dövdü! Tepkiler sonrası çocuğunu bırakıp gitti
Bakanlıktan Ankara İl Emniyet Müdürlüğü açıklaması: Müfettiş görevlendirildi