Farage: 'Avrupa Birliği son günlerini yaşıyor'

Aşırı sağcı İngiliz siyasetçi Nigel Farage, "Kaybediyorsunuz. Brexit ilk ayrılan parça, dersinizi alacaksınız. Bu projenin (AB) son günleri yaklaşıyor." iddiasında bulundu.

Farage: 'Avrupa Birliği son günlerini yaşıyor'
Farage: 'Avrupa Birliği son günlerini yaşıyor'
GİRİŞ 03.05.2018 15:57 GÜNCELLEME 03.05.2018 16:04
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Brüksel'deki Avrupa Parlamentosunda (AP) konuşan Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi (UKIP) eski lideri Nigel Farage, Avrupa halkının ulus devletlerle yönetilmek istediğini ve AB gibi yapay oluşumları istemediğini kaydetti.

Farage, kıta genelindeki seçim sonuçlarının da buna işaret ettiğini belirterek "Kaybediyorsunuz. Brexit ilk ayrılan parça, dersinizi alacaksınız. Bu projenin (AB) son günleri yaklaşıyor" dedi.

 

 

Belçika Başbakanı Charles Michel'in AB'nin geleceğine ilişkin konuşmasının ardından söz alan Farage, "Belçika bir ülke olmadığı için belki Avrupa düzeyinde bir oluşumun bir parçası olmak sizi mutlu ediyor olabilir" diye konuştu.

Belçika'nın iki bölümden oluştuğunu, bu bölümlerin farklı diller konuştuğunu ve "birbirlerinden hoşlanmadıklarını" söyleyen Farage, "Belçika bir ülke değil, yapay bir oluşum" ifadesini kullandı.

Farage'a cevap veren Michel ise İngiliz siyasetçiyi "popülist ve aşırıcı" olmakla suçladı. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • veli 5 yıl önce Şikayet Et
    Batan gemiyi ilk fareler terk edermiş... Ayrıca unutmamakta gerekir, aç kalan fare kablo gibi malzemelerin içindeki una ulaşmak için delikte açar makineyide yakar...
    Cevapla
  • ümmet 5 yıl önce Şikayet Et
    beter olsunlar paramparça olup aslabi araya gelemesinler birbirlerine düşsünler inş
    Cevapla
  • ZOR38 5 yıl önce Şikayet Et
    21-22 trilyon avro borç ne olacak ? Daha beter olsun münafıklar. Yakında birbirlerini yer germenler frenkler ingilizi v.s.... Topluluğa bak, hepsi birbirinin ezeli düşmanı. Çıkar uğruna birleşmişlerdi, Düşman yine düşman !!!
    Cevapla
  • EuropeanDemocrat 5 yıl önce Şikayet Et
    Acileb susman gerek birleşik krallık, hem sen mazlumları öldür yok et gel birde avrupaya laf söyle, ırkçılık yap bir gün sizi Türkiye adam edecek ama ne zaman belki gerek bile kalmaz Fransızlarda sizden nefret ediyor umarım biyorsunuzdur çünkü yakınca size güzel bir hainlik yapacaklar uyuyun şimdi güzel güzel siz laiklik ile yönetiliyorum diyen sömürgeci krallık bozuntusu...
    Cevapla
  • Kim 5 yıl önce Şikayet Et
    Acayip komik bir yorum.
    Cevapla
  • Ddd 5 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş sözlerinde haklısın ama karşılığında söylediğin ülkelerinde ingilizlerden kalır yanı yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız