Boş durmuyorlar! Şimdi de Fransız ve İngilizler

ABD’nin PKK elebaşlarının terör listesine alarak YPG ile PKK’yı ayrıştırma sürecine İngiltere ve Fransa’dan destek geldi. DSG’yi ziyaret eden heyetler, “PKK’dan uzaklaşın” talimatı verdi.

Boş durmuyorlar! Şimdi de Fransız ve İngilizler
Boş durmuyorlar! Şimdi de Fransız ve İngilizler
GİRİŞ 16.11.2018 09:15 GÜNCELLEME 16.11.2018 09:44
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

ABD’nin mektupla “Siz aynı örgüt değilsiniz” talimatı verdiği YPG ve PKK’ya bir uyarı da Fransız ve İngiliz heyetten geldi. Geçen hafta Suriye’nin kuzeyindeki PKK’nın Suriye uzantısı Demokratik Suriye Güçleri’nin işgali altındaki bölgeleri ziyaret eden heyet, PKK uzantısı PYD ve terör örgütünün siyasi kanadı Demokratik Suriye Meclisi (DSM) yetkililerine, ‘PKK’nın etkisinden uzaklaşmaları’ yönünde telkinde bulunduğu iddia edildi.

 

 

HEYETLER PKK’LILARLA GÖRÜŞTÜ

Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna yönelik operasyon yapacağı yönündeki açıklamalar karşısında PKK ve YPG’yi birbirinden farklı gösterme çalışmaları kapsamında, Kampışlı ve Tel Abyad’daki PKK üslerini ziyaret eden DSM kaynaklarından alınan bilgiye göre, İngiliz, ABD ve Fransız heyetler, DSM’li yetkililere, “Fırat’ın doğusuna ilişkin kararlar burada verilmeli. PKK’nın etkisinden kurtulmalısınız” şeklinde telkinde bulunduğu belirtildi.

 

 

“SGP’Yİ DE ABD KURDU”

Görüşmeye ilişkin bilgi veren DSM’li kaynaklar, geçen Mart ayında Rakka’da kuruluşu ilan edilen Suriye’nin Geleceği Partisi’nin de ABD’nin çabaları sonucu kurulduğunu ve bunun da “Rojava Özerk Yönetimi’nin PKK’dan uzaklaştırma amacı” taşıdığını söyledi.

PYD İDDİALARI REDDETTİ

Demokratik Birlik Partisi (PYD) ABD Dışişleri Bakanlığı’nın PKK’li üç üst düzey yönetici hakkında aldığı kararı eleştirerek, “PKK, teröre karşı savaşmış ve DAEŞ terörünün yok edilmesine başlamakta büyük rol oynamışken ABD’nin kararı çelişkili bir tutumdur” demişti. Konuya ilişkin Rûdaw’a konuşan PYD Eş Genel Başkanı Şahoz Hasan ise PKK ile direk bağları olduğunu reddetti.

Bölgedeki gelişmeleri değerlendiren ABD’li araştırmacı David Pollack, ABD’nin Suriye’de kalarak YPG öncülüğündeki DSG’yi destekleyeceğini belirtti. Birkaç ay önce çekilme planı yapan ABD’nin bölgede kalmak istediğine değinen Pollack, “ABD’nin Suriye’de kalması demek oradaki müttefiki Suriye Demokratik Güçleri’ni (SDG) destekleyeceği anlamına geliyor” dedi.

İŞBİRLİĞİ TAKTİKSELMİŞ!

Öte yandan Münbiç’teki ortak devriye çalışmalarına yönelik bir açıklama yapan ABD’li üst düzey bir yetkili, ABD-PKK ittifakının eylem odaklı olduğunu açıkladı. Türkiye’nin YPG ile ilgili endişelerini anlayışla karşıladıkları yalanını tekrarlayan ABD’li yetkili, PKK elebaşlarının terör listesine alma hamlesini, “Türkiye’nin endişesine karşılık vermek için yaptık” şeklinde değerlendirdi. “YPG ile Suriye’nin kuzeyindeki kurdukları ittifakın eylem odaklı olduğunu” söyleyen ABD’li, YPG ile ilişkilerinin geçici olduğunu belirterek, sahadaki ittifakı “taktiksel” olarak tanımladı.

KAYNAK: DİRİLİŞ POSTASI
YORUMLAR 9
  • osmanoğlu2023 5 yıl önce Şikayet Et
    kürt kardeşlerimizi fitne taşıyıcısı olarak kullandırtmayız yok öyle yağma...
    Cevapla
  • Esas 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye ile niye yapmadın derler adama. El bab da daeş i destekledin. Silah ve nakillerine göz yumdun. Munbicte 2 m çelik donatılı duvarları olan tünelleri finanse ettin inşaa ettin. Velhasıl daeş inişe YPG PKK ni da duzledik. Niyetin doğru olsa Türkiye ile işi 1 ayda bitirirdin. Şimdi güvenli bölge dahil her şeyi istediğimiz gibi yapıyoruz yaptırıyoruz. Ekonomik olaraktan ve silah geliştirme tatbikat olaraktan soluklana soluklana kendine gelen bir Türkiye var. İçteki chp hdp pkk ortaklığında ışık olsa darbelere guvenseniz. Devam edersiniz.
    Cevapla
  • örgüt 5 yıl önce Şikayet Et
    yani fransa ve ingilterede aynı örgütten olduğunu itiraf etmiş. abd başta hepsi pkk terör örgütünden.
    Cevapla
  • Garaz 5 yıl önce Şikayet Et
    Boş dururlarmı nerde bir gavurluk var , bütün gavurlar orda
    Cevapla
  • SARIÇİÇEK 5 yıl önce Şikayet Et
    Ey Yüce Rabbim Türkiyeme öyle bir güç verki ABD ve PKK yı aynı anda yok edip parçalasın inşaAllah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İngiltere'den Hamas sürprizi! Teklifi duyurdular: Umarım kabul ederler
Başkan Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu