İngiltere'den Hamas sürprizi! Teklifi duyurdular: Umarım kabul ederler

İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron, Hamas'a 40 günlük ateşkes teklif edildiğini açıkladı. Cameron, teklifin İsrailli rehinelere karşılık potansiyel olarak binlerce Filistinli tutuklunun serbest bırakılmasını içerdiğini bildirdi.

GİRİŞ 29.04.2024 17:45 GÜNCELLEME 29.04.2024 17:58
Bu Habere 282 Yorum Yapılmış

İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron, Hamas'a 40 günlük ateşkes teklif edildiğini açıkladı.

Riyad'daki Dünya Ekonomik Forumu'nda açıklama yapan Cameron, "Gazze'de 40 gün sürecek bir ateşkes için esirlerin bırakılması karşılığında cömert bir teklif var" dedi.

"Rehineler serbest bırakılmadan bu çatışma bitmeyecek" diyen Cameron, şunları ekledi:



SİYASİ BİR PERSEKTİF OLUŞACAĞINA İNANIYORUM

"Hamas liderliğinin ve İsrail'e 7 Ekim saldırısından sorumlu olanların Gazze'den ayrılarak, iki devletli çözüm için siyasi bir perspektif oluşturabilmeleri gerektiğine inanıyorum."

Cameron, Hamas'a sunulan teklifin, 40 günlük geçici ateşkes ve İsrailli rehinelere karşılık potansiyel olarak binlerce Filistinli tutuklunun serbest bırakılmasını içerdiğini bildirdi.

İngiliz bakan, "Umarım Hamas bu anlaşmayı kabul eder ve dürüstçe söylemek gerekirse dünyadaki bütün baskı ve gözler bugün Hamas'ın üstünde olmalı, onlara 'Bu teklifi kabul et' demeli' diye konuştu.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 282
  • misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Allah'ın, Meleklerin ve Tüm İnsanların LANETİ Müslümanlara ZÜLMEDENLERİN ÜZERİNE OLSUN.
    Cevapla
  • Mert 2 hafta önce Şikayet Et
    1967 sınırlı başkenti doğu Kudüs olan Filistin... Saçmalığını bırakın. O toprakların tamamı Filistin'indir. Yahudiler sonradan gelme işgalci teröristlerdir defolsunlar. Türkiye itraili tanımayı bırakmalı ve terör örgütü olarak ilan etmeli
    Cevapla
  • Polat 2 hafta önce Şikayet Et
    Aşağılık insanlar bu İngiliz milleti. Tutuklular serbest kalsa ne olacak hepsini öldürecekler. Güya hümanist geçiniyorlar. İsraili dünyanın başına bela olarak kuran kollayan sizsiniz
    Cevapla
  • Haso 2 hafta önce Şikayet Et
    Bu soykirimin önüne gecmenin tek yolu,filistine devletîn taninmasi Ve turkiye askeri usler kurmali tek yolu bu, israil tam bir fare .
    Cevapla
  • esas 2 hafta önce Şikayet Et
    Toprak bütünlüğü ve bağımsız filistin bu ateşkesin içinde değilse olmaz. Sonuçta israiloğulları o esirleri saldıktan 40 gün sonra tekrar içeri atabilir. Adamlarda utanma arlanma yok. Sabit kalıcı madde sınırlardır.bugun esirleri sal yarın tut olmıyacaksa insan gibi yaşamalarını ve güvenliklerini içerecekse o madde ancak kabul edilebilir. Diğer maddelere de bakmak lazım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'AK Parti çoğunluktayken yapamıyorduk' diyerek duyurdular! İBB'den özelleştirme kararı
Enginar soyma ekibi: Asgari ücretin 4 katını kazanıyorlar