Aşiretlerden sert tepki: Sen de teröristsin

Geçen hafta terör örgütü YPG/PKK tehdidine karşı kurulan Suriye Kabileler ve Aşiretler Meclisi, ABD'nin Suriye'den çekilmesinden sonra örgüte desteğini sürdüreceğini duyuran Fransa'ya tepki gösterdi.

Aşiretlerden sert tepki: Sen de teröristsin
Aşiretlerden sert tepki: Sen de teröristsin
GİRİŞ 27.12.2018 16:25 GÜNCELLEME 28.12.2018 09:26
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Acel aşireti lideri Ebu Ali Sicco, "Buradan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a sesleniyoruz. Suriye halkı olarak hiçbir zaman yabancı işgalini kabul etmiyoruz" dedi.

 

 

Fransa'nın da güçlerini çekmesi gerektiğini vurgulayan Sicco, "Suriye'de terör örgütlerine destek verilmesini hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Terör örgütü olan PKK, halkımızı yerinden ederek dağıtmıştır. Örgüt halkımızı katledip Esed rejimi ile aynı safta yer almıştır. Dolayısıyla Suriye’de PKK'yı destekleyen bizim gözümüzde teröristtir" diye konuştu.

"SURİYE'DEN ÇIKIN VE SARI YELEKLİLERİNİZLE UĞRAŞIN" 

 

 

Sicco Fransa'ya seslenerek, "Eskiden ülkemizi işgal ettiniz. Ancak Suriye halkı bugün Fransa'nın kim olduğunu, PKK'ya Afrin'de kimin destek olduğu ve onların kazdığı tünellerin hazırlanmasında kimlerin yardım ettiğini iyi biliyor" diye konuştu.

Sicco, "Fransa'nın işgalini kabul etmiyoruz. Fransa ve Rusya gibi ülkelerinin burada ne işi var?" değerlendirmesinde bulundu.

"SENDE ONLAR GİBİ TERÖRİSTSİN"

Sicco, Macron'a seslenerek, "Suriye'den çıkın ve sarı yeleklilerinizle uğraşın. Gelip burada Suriye halkını da mı öldüreceksin? Sen git önce Fransa'yı düzelt, daha sonra başka ülkelerin iç işlerine karış. Sen de bizim için PKK ve DEAŞ gibi teröristsin" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • Hacivat 5 yıl önce Şikayet Et
    Asiretler dogru söylemis fransa terörist devlet 40 yildir teröristleri destekliyor ha deas ha pkk ypg pjak tak ha fransa almanya abd israil hepsi ayni terörist
    Cevapla
  • Uygar 5 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun vatanseverlik budur işte alahin naleti kafirlerin üzerine olsun yaşasın islam ordusu
    Cevapla
  • ali 5 yıl önce Şikayet Et
    münbice girmeliyiz artık şart oldu
    Cevapla
  • Musa 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun kardeşler.
    Cevapla
  • Hurmiye 5 yıl önce Şikayet Et
    Çok yerinde doğru bir tespit.Fransa resmen terör besleyen destekleyen ülkelerden biridir.Alah cc bin belasinı versin bunların.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye gizli tutuyor, dengeler değişecek! Ankara, Batı ve İran'ın elini kolunu bağladı
Taceddin Kutay ve küçük kızına Kadıköy'de saldırı! 28 Şubat yeniden hortladı