Bomba itiraf: Bu silaha karşı koyacak gücümüz yok

Almanya Uzay Merkezi uzmanlarından Zimper, Rusya'nın başarıyla test ettiği hipersonik Avangard füzesine karşın Batı dünyasının etkili bir savunma sistemine sahip olmadığını belirtti.

GİRİŞ 30.12.2018 16:35 GÜNCELLEME 31.12.2018 10:10
Bu Habere 71 Yorum Yapılmış

Almanya Uzay Merkezi uzmanlarından Dirk Zimper, Rusya'nın aralık ayında başarıyla test ettiği Avangard hipersonik füzesine karşın Batı dünyasının etkili bir savunma sistemi olmadığını söyledi.

 

 

"BU FÜZEYİ ENGELLEMEK PEK MÜMKÜN GÖRÜNMÜYOR"

Almanya'nın Deutschlandfunk radyosuna açıklamalarda bulunan Avrupalı uzman Zimper, söz konusu füzeye karşı önlemlerin alınmaya çalışıldığını, fakat böylesi bir hipersonik füzeyi önlemenin "pek de mümkün olmadığını" açıkladı.

 

 

"BÖYLE BİR SİLAHA KARŞI KOYACAK BİR SAVUNMA SİSTEMİ YOK"

ABD'nin Stratejik Komutanı John Hyten’ın sözlerine atıfta bulunarak ABD'nin de bu durumun farkında olduğunun altını çizen Zimper, Hyten'ın ABD Senatosu Silahlı Kuvvetler Komitesine verdiği brifingde, ülkelerinin böylesi bir silaha karşı koyabilecek bir savunmaya sahip olmadığını belirttiğini aktardı.

"ÜÇ ÜLKE KAFA KAFAYA"

Rusya'nın sahip olduğu bu teknolojiyi Çin ve ABD'nin de araştırmakta olduğunu ifade eden Zimper, "Çekişme içerisinde olan ABD, Rusya ve Çin, onlarca yıldır bu teknolojiyi araştırıyor. Bu alanda kimin önde, kimin geride olduğunu söylemek gerçekten çok güç. Üç ülke de kafa kafaya dersek yanılmış olmayız diye düşünüyorum" sözlerini kullandı.

YORUMLAR 71
  • Cem 1 yıl önce Şikayet Et
    Hitler e deli diyorlar ama neredeyse dünyayı ele geçirecekti. Soyu çalışmaya devam ediyor. İn
    Cevapla
  • maksy 5 yıl önce Şikayet Et
    çalıştıktan sonra hepsi olur . Birbirimizin ayıbını araştırıp vakit geçirmek yerine Kafa kafaya verip birbirimizin inançlarına hakaret etmeden çalışırsak hepsini geçeriz. 31.12.2018
    Cevapla
  • İzmir 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye daha iyisini yapar bekle görün.
    Cevapla
  • savas 5 yıl önce Şikayet Et
    Dert etmeyin. İhaları çizen erbakan hoca o füzeleri de hazırlayıp gitti. Ben cok dinledim kendisinden havada sürtünmesi az metali. Erbakan çizdi erdoğan yaptı. nokta.
    Cevapla
  • Vatandas 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu hangi metal?
    Cevapla
  • miço 5 yıl önce Şikayet Et
    insan yetiştirip bütçe ayırılsan ve bağımsız olursan daha iyisini yaparsın...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
7 yıl sonra bir ilk! Türkiye'ye gelip kritik anlaşmalara imza atacak
CHP'li Fatih Portakal'ın mücahit Hamas ve Ebu Ubeyde hazımsızlığı: Terörist yüzünü kapatır