Dünya bu anı bekliyordu! Teslim edildi!

Pakistan, Çarşamba günü ihtilaflı Keşmir bölgesi yakınlarında düşürdüğü Hint savaş uçağının pilotu Abhinandan Varthaman’ı serbest bıraktı.

GİRİŞ 01.03.2019 19:37 GÜNCELLEME 01.03.2019 19:39
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Pakistan ile Hindistan arasındaki krizde tansiyon düşüyor. Pakistan, Çarşamba günü ihtilaflı Keşmir bölgesi yakınlarında düşürdüğü Hint savaş uçağının pilotu Abhinandan Varthaman’ı serbest bıraktı.

İki ülke arasındaki Wagah sınır kapısında gerçekleşen iade töreninde Varthaman evrak işlerinin tamamlanmasından sonra kendi ülkesinin yetkililerine teslim edildi. Varthaman’ın sivil kıyafetler içerisinde Hindistan’a teslim edilmesi ise dikkat çekti.

 

 

Hindistan, 26 Şubat'ta Keşmir Kontrol Hattı'nın Pakistan tarafında bulunan terör örgütü kamplarına hava saldırısı düzenlediğini duyurmuştu. Pakistan tarafı ise sınır ihlalini kınayarak ikinci bir ihlal olduğunda karşılık vereceklerini açıkladı. Çarşamba günü yine Hindistan sınırı ihlal etmiş, Pakistan da 2 Hint uçağını düşürmüş Hint pilot Abhinandan Varthaman’ı esir almıştı. Pakistan Başbakanı Imran Khan’da “iyi niyet göstergesi” olarak pilotu serbest bırakacaklarını açıklamıştı.

YORUMLAR 18
  • Türk 5 yıl önce Şikayet Et
    Didişmeyin siyonistlere inat birlik olun bir ilk yapın satmayın müslümanları..
    Cevapla
  • Asım 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu iş anlaşılmamıştır. o pilot Pakistanlılara bomba atmaya gelmedi mi?
    Cevapla
  • Onur akbaba 5 yıl önce Şikayet Et
    Pakistan kardeşlerimizin yerinde olsam bütün inekleri sınıra dikerim bi halt yiyemezler atalarına kurşun çıkmaz bunlar...
    Cevapla
  • Broooo 5 yıl önce Şikayet Et
    Süper yorum :)))))
    Cevapla
  • osmanoğlu2023 5 yıl önce Şikayet Et
    hoca Nasreddinin dediği günümüz insanı içinde geçerli... herkes terör olaylarını biz müslümanlara maletmeyi görev sayarken bu pilotun hiçmi günahı yokki yakıp yıkmak için tepemizde dolaşıyordu?
    Cevapla
  • gakko 5 yıl önce Şikayet Et
    avrupa ve abd yi uzak tutun bir şey çikmaz aksi Halde ortalik iyice karişir Pakistan kimseyi ülkesine sokmasin sikinti olmaz
    Cevapla
  • Eren 5 yıl önce Şikayet Et
    Çok doğru söyledin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İngiltere'den Hamas sürprizi! Teklifi duyurdular: Umarım kabul ederler
Ürünlerinde dışkı çıkan Nestle’nin bebek mamasında yeni skandal!