Japonya Yüksek Mahkemesi'nden Japon hükümetine ABD şoku!

Japonya'da mahkeme, merkezi hükümetin, Okinawa'daki ABD üssünün neden olduğu gürültüye maruz kalan bölge sakinlerine 19 milyon dolar tazminat ödemesine karar verdi.

Japonya Yüksek Mahkemesi'nden Japon hükümetine ABD şoku!
Japonya Yüksek Mahkemesi'nden Japon hükümetine ABD şoku!
GİRİŞ 17.04.2019 09:37 GÜNCELLEME 17.04.2019 10:04
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Japonya’nın Okinawa Adası’nda bulunan ve bölge halkı ile merkezi hükümeti sık sık karşı karşıya getiren Futenma Hava İstasyonu, bu kez bir dava ile gündeme geldi. Askeri üssün yakınında yaşayan yaklaşık 3 bin 400 kişi, üssün kendilerine verdiği rahatsızlık nedeniyle, ABD’ye üssü kullanım imkanı tanıyan merkezi hükümetten tazminat talep etti. Ayrıca askeri uçakların bölgedeki uçuşlarına son vermesi talebinde bulunuldu.

TAZMİNAT MİKTARI DÜŞÜRÜLDÜ

 

 

2016 yılında Japonya hükümetini bölge halkına 22 milyon dolar ödemeye mahkum eden Naha Bölge Mahkemesi Okinawa şubesinin kararına yapılan itirazı değerlendiren Fukuoka Yüksek Mahkemesi, birçok sakinin kabul edilebilir seviyelerin üzerindeki gürültüye maruz kaldığına dikkat çekerek, bunu "hak ihlali" olarak nitelendirdi. Mahkeme, daha önce 22 milyon dolar olarak belirlenen tazminat miktarının ise yaklaşık 19 milyon dolara düşürülmesine hükmetti. Bölge sakinlerinin, uçuşların askıya alınma talebi ise reddedildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 8
  • Selim 5 yıl önce Şikayet Et
    Okyanusu doldursunlar yada okyanusun bi bölümünü boşaltsınlar vidanjörle :))))
    Cevapla
  • KIRKiKi 5 yıl önce Şikayet Et
    sus payı
    Cevapla
  • Hüseyin 5 yıl önce Şikayet Et
    Haydi japonlar !!! biraz kişiliğinize bürünün .Hiroşima ve Nagazaki bobardımanının hesabına başlayın.Yoksa torunlarınız sizleri asla affetmez.
    Cevapla
  • vatan millet 5 yıl önce Şikayet Et
    zaten arazileri yok kapladığı alana bakarmisiniz. 2 Dünya Savaşı'nın diyeti cok ağır uyan japonya
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Dunyanin heryerinde havaalanlarina yakin olan yerlesim yerleri populer deyildir ses ve hava kirliliginden dolayi uzak oturmak isterler bizde ise hava alani sehir disina yapilir cok gecmez etrafini hemen sehir sarar bakarsin yazar havaalanina yakin sanki havaalanina yakin olursa ucaklan ise gideceksin
    Cevapla
  • Abdullah 5 yıl önce Şikayet Et
    Güzel demişsin de 120milyonluk japon milleti bir adaya sıkışmış adamların toprağı yok yer bulamamaktan topraksız raflı tarıma bile geçtiler ayrıca japonya dağlıktır ova veya plato azdır askerî hava alanının yanında oturmaktan başka çareleri yok
    Cevapla
  • Serkan Ozkan 5 yıl önce Şikayet Et
    Şehir dışı dediğin okyanus. Burası bir ada! Adamlar topraklarını bırakıp Denize mi ev yapacaklar ? Kaldı ki olay bir bahane bile olabilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Galatasaray zirvede farkı açtı!
Hamas uyardı: İsrail'in saldırıları müzakereleri boşa çıkaracak