ABD'den Türkiye'ye bir F-35-S-400 tehdidi daha

ABD'den Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi satın almasına ilişkin bir tehdit daha geldi. Ülkenin NATO Daimi Temsilcisi Kay Bailey Hutchison, Türkiye'nin F-35 jetleri almak istiyorsa, Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi satın almaktan vazgeçmesi gerektiğini söyledi.

ABD'den Türkiye'ye bir F-35-S-400 tehdidi daha
ABD'den Türkiye'ye bir F-35-S-400 tehdidi daha
GİRİŞ 05.06.2019 17:06 GÜNCELLEME 05.06.2019 17:06
Bu Habere 260 Yorum Yapılmış

NATO Elçisi Kay Bailey Hutchison CNBC televizyonuna demecinde, Rusya'yı "NATO'yu bölmenin ve güçsüzleştirmenin yollarını bulmaya çalışmakla" suçladı. Türkiye'nin S-400 satın almasının da Rusya'nın "bu planlarının gerçekleşmesine yardımcı olacağını" öne sürdü.

 

 

ABD'li Hutchison "bir Rus hava savunma sisteminin F-35 jetleriyle aynı askeri denetim mekanizması içerisinde yer almasının kabul edilemez" olduğunu söyledi ve Türk yetkililere hitaben şunları dile getirdi: "Bir seçim yapmalısınız. Ya birini ya diğerini alabilirsiniz, ancak ikisini birden alamazsınız."

YORUMLAR 260
  • Adem 37 4 yıl önce Şikayet Et
    İşte tüm bu açıklamalar , amerikanın bağıra bağıra batışını anlatıyor... Şimdi bunlara desekli ; çıkartın bizi , almıyoruz f35 ... f35 üretimi en az 4 yıl durur...:)) Türkiye gidip su57 uçağı alır ve askeri anlamda bu açığı her türlü kapatır.. Hayır , geri zekalı amerika , siz bize muhtaçsınız... Biz amerikaya muhtaç değiliz... :)) ne haliniz varsa görün diyelim bence bu işe son noktayı koyalım..
    Cevapla
  • ugur Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Hahaha ... Abd șaka yaptı herhalde? Abd kim takar? Abd batıyor!
    Cevapla
  • muharrem 4 yıl önce Şikayet Et
    F35 almak istemiyoruz......
    Cevapla
  • ramazan 4 yıl önce Şikayet Et
    yok be kardeşim kim takar natoyu, birleşmiş milletleri van munit. onlar bizim ülkemizi çayır çimen görüyorlar. neye ihtiyacımız varsa alırız. o eskidendi alman tanklarını terörle mücadelede kullanamazsınız, helikopterimizi kullanazmazsınız v.s o günler geçti
    Cevapla
  • turk oglu 4 yıl önce Şikayet Et
    oldu canim bir sen eksiktin gozlerim doldu kardesim hepiniz anlasmissiniz birileri size para yagdirmis belliki turkler kalkiniyor diye bi kriz geçirmediginiz kalmi kalbinize dikkat edinseytanliktan vazgeçin. belliki sen hiç bir turkun kahvesini içip sohbet etmemissin ve tanimamissin turk askeri amerikaya yerlesse nasil olurdu ne dusunurduler acaba.
    Cevapla
  • Akil 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir ülke abd ve eurupayi dinlerse sadece o ülkenin basbakani ve basbakanin yardimcilari kazanir ülke ve milet kaybeder
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den ABD'ye 'UCM' tehdidi: Filistin'i cezalandırırız
ABD'de Gazze'ye destek yürüyüşü sonrası polislerden kız öğrenciye işkence!