Rusya'nın S-500 açıklaması olay oldu

Rusya Silahlı Kuvvetleri Füze Savunma Birliği Komutan Yardımcısı Albay Yuriy Muravkin, S-500 füze savunma sistemlerinin uzay saldırı araçlarına karşı koruma sağlayabileceğini ifade etti.

Rusya'nın S-500 açıklaması olay oldu
Rusya'nın S-500 açıklaması olay oldu
GİRİŞ 09.07.2019 10:26 GÜNCELLEME 09.07.2019 10:26
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Rusya Savunma Bakanlığı'nın resmi yayın organı Krasnaya Zvezda gazetesine demeç veren Muravkin, Türkiye'yle ortak üretimi gündeme gelen S-500 Prometey'lerin imkan ve kabiliyeti hakkında önemli bir açıklama yaptı.

 

 

Günümüzde sema ile uzay arasındaki sınırların giderek ortadan kalktığını ve havadaki rakiplerin kademeli olarak hava ve uzay rakibi haline geldiğini belirten Muravkin, "S-500 füze savunma sistemlerinin üretiminin tamamlanması ve devreye alınması çok uzak değil. Yeni sistem, uzay saldırı araçlarına karşı koruma sağlayabilecek" dedi.

"HEM SATIN ALIP HEM ORTAK ÜRETMEK"

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya ile mevcut S-400 anlaşmasının tamamlanmasının ardından Türkiye’nin S-500 sistemlerini hem satın alıp hem de Rusya ile müşterek olarak üretmeyi hedeflediğine dair açıklamada bulunmuştu.

Yeni nesil "karadan havaya" füze sistemi olan S-500 Prometey, her türlü aerodinamik ve balistik hedefi tespit ve imha etme yeteneğine sahip. S-500'ü sınıfındaki diğer sistemlerden farklı kılan başlıca özelliği, çok uzaklardaki hedeflere de kilitlenebilmesi. 600 kilometre menzile sahip olan S-500 füzeleri, saniyede 7 kilometre hızla ilerleyen 10 balistik füzeyi aynı anda etkisiz hale getirebiliyor.

YORUMLAR 7
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu amerikaya f35'ler için, suriye için, akdeniz enerji kaynağı için aba altından sopa göstermek olarak anlıyorum.
    Cevapla
  • Tur 4 yıl önce Şikayet Et
    S500 alsak bunlar intahar eder
    Cevapla
  • tunctunc 4 yıl önce Şikayet Et
    Göreceksiniz Türkiye ilei Rusya dünyada e$i benzeri olmayan bir sava$ ucaginidia birlikte üretcekler.S-500 lerde ortak ve Konyada üretilcek.
    Cevapla
  • Levent 4 yıl önce Şikayet Et
    Keşke
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    atmosferden tepemize atılacak bombalara karşıda uzay savunma silahı geliştirmeliyiz, ivedilikli. Bu silah atmosferde tehdit taşıyan unsurların vurulması ve oradan gönderilecek füzelerin engellenmesi üzerine geliştirilmesi gerekmektedir.
    Cevapla
  • 43... 4 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa ülkeleri Tramp,Bizden Turkiyeden S500 almak için şimdiden kuyruga siraya girseniz iyi olur sonra demedi demeyin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de Müsavat Dervişoğlu dönemi! Yeni GİK'te ilginç detay! Akşener iddiası
Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan fahiş fiyatla mücadele ve enflasyon açıklaması