Karar sonrası Keşmir analizi: Artık alınabilir!

Hindistanlı gazeteci Barkha Dutt, Hindistan'ın Keşmir'in özel statüsünü kaldırmasıyla ilgili önemli yorumlarda bulundu. Dutt, kararın hukuksuz olduğuna işaret ederken, gelecekte Keşmir halkı için ciddi sonuçları olabileceğinin altının çizdi.

Karar sonrası Keşmir analizi: Artık alınabilir!
Karar sonrası Keşmir analizi: Artık alınabilir!
GİRİŞ 05.08.2019 10:44 GÜNCELLEME 05.08.2019 11:51
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Washginton Post gazetesi köşe yazarı Hindistanlı gazeteci Barkha Dutt, Hindistan'ın Keşmir bölgesinin özerkliğini kaldırması ile ilgili Twitter'dan çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

 

Dutt, "Bakan Amit Şah 370 numaralı kanunu kaldırdı. Cemmu ve Keşmir eyaletinin özerkliğini kırıp attı. Valinin rızasını eyaletin rızası olarak ifade etti. Keşmir'in güvenliği artık merkezi hükümetin ellerinde." şeklinde yaşanan hadiseleri özetlerken, önemli ayrıntılara değindi.

 

 

YABANCILAR ARTIK KEŞMİR'DEN TOPRAK SATIN ALABİLİR

Cemmu ve Keşmir'in yasal olarak himaye edilen ayrı bayrak ve anayasa haklarının kaldırıldığını belirten Dutt, "Gerçek şöyle: Yabancıların Keşmir'den toprak almasının yasaklanması ve oy kullanma hakkı gibi hükümler artık yok. Bu insanlar artık 'vatandaş" statüsünde değiller." sözleriyle, alınan kararın yasal anlamda sonuçlarına işaret etti.

Dutt, "Bu durum nasıl 'yasa değişikliği süreci' yaşanmadan mümkün olabilir?" sorusuyla kararın demokratik olmadığının altını çizdi.

370 numaralı kanunun kaldırılması için tüm Cemmu ve Keşmir eyaletinin rızasının anayasal olarak gerekliliğini hatırlatan Barkha Dutt, "Hindistan Merkezi Hükümetinden Keşmir'e atanan Valinin yasanın kaldırılmasına gösterdiği rıza, nasıl tüm eyaletin rızası olarak kabul edilebilir? Bu durum ancak hukuki süreç ile açığa kavuşturulabilir." sözleriyle, kararın tepeden inme ve hukuksuz olduğunu gözler önüne serdi.

KAYNAK: HABER 7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 1
  • lkj 4 yıl önce Şikayet Et
    narende modi alçağı abd israile nato ülkelerine hizmet ediyor çünkü narende modi güneydoğuasya yahudi projesi devletini kurulması için narende modi abd israil ve nato ülkeleriyle ortak çalışıyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Katar temsilcisinden tarihi konuşma! Teslim olmayacağız...
FIFA devrime hazırlanıyor! Süper Lig heyecanı yurt dışına taşınabilir