Trump şans dilemişti, İran patlamanın detaylarını duyurdu

İran Hükümet Sözcüsü Ali Rebii, Semnan Fırlatma Üssü’nde bir patlama meydana geldiğini; patlamanın rokette değil, rampada meydana geldiğini söyledi.

Trump şans dilemişti, İran patlamanın detaylarını duyurdu
Trump şans dilemişti, İran patlamanın detaylarını duyurdu
GİRİŞ 02.09.2019 17:15 GÜNCELLEME 02.09.2019 17:25
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İran Mehr ajansının haberine göre, yaşanan gelişmeyle ilgili konuşan Rebii, "Bu patlama aslında test aşamasında meydana geldi, fırlatma aşamasında değil. Patlama, rampada meydana geldi. Uyduyu taşıyan roket henüz rampaya konulmamıştı. Dünya çapında da böyle olaylar oluyor. Gelişmiş ülkelerde bile feci patlamalar yaşanıyor. Bu olayda ölen ya da yaralı yok." dedi.

TRUMP ŞANS DİLEMİŞ, İRANLI BAKAN UYDUYLA SELFİ ATMIŞTI

ABD basınına geçtiğimiz günlerde yansıyan haberlerde, İran'ın kuzeyindeki bir uzay merkezinde, bir roketin, atış rampasındayken patladığı belirtilmişti. İsminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, olayın teknik bir arıza nedeniyle meydana geldiğini belirtmişti.

Konuyla ilgili Twitter hesabından olayın uydu görüntüsüne de yer vererek bir açıklama yapan Trump İran'a şans dilemiş, "ABD'nin, İran'daki Semnan Fırlatma Üssü'ndeki Safir SLV uydusunun son fırlatma hazırlıkları sırasında meydana gelen feci kazada hiçbir rolü yok." demişti.

İran Uzay Araştırmaları Merkezi'nde gazetecilere uyduyu gösteren İran Haberleşme ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Muhammed Cevad Azeri Cehromi ise Twitter hesabından paylaştığı mesajında, Nahid 1 uydusunun önünde bir fotoğrafını paylaşarak,"Şu anda Ben ve Nahid 1 burada. Günaydın Donald Trump!" ifadelerini kullanmış, uydunun yakın zamanda fırlatılarak yörüngeye yerleştirileceğini açıklamıştı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Soytarılık
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süper Lig'e yükselen 2. takım belli oldu!
Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırmıştı! O gencin ilk ifadesi ortaya çıktı