PKK/YPG'den açıklamalar peş peşe geliyor! Büyük korku sardı

Fırat'ın doğusuna olası operasyon terör örgütü PKK/YPG'yi rahatsız etmiş durumda. ABD'nin askerlerini bölgeden çekmesiyle Türkiye'nin önündeki en büyük engel kalkmış oldu. Bu durum karşısında zor duruma düşen örgüt, bölgede korku pompalamaya başladı. Rudaw'a konuşan örgütün sözde sözcüsü, kendilerine sahip çıkacaklara da böyle mesaj gönderdi: Türk işgaline karşı çıkmak için bütün tekliflere olumlu yaklaşacağız.

PKK/YPG'den açıklamalar peş peşe geliyor! Büyük korku sardı
PKK/YPG'den açıklamalar peş peşe geliyor! Büyük korku sardı
GİRİŞ 08.10.2019 12:31 GÜNCELLEME 09.10.2019 01:13
Bu Habere 121 Yorum Yapılmış

ABD'nin PKK/YPG'den koparıp SDG (Suriye Demokratik Güçleri) adını verdiği ve dünyaya cici göstermeye çalıştığı teröristlerden, olası Fırat'ın doğusu operasyonu hakkında yeni bir açıklama geldi. SDG'nin terörist sözcüsü Mustafa Bali, Barzani'ye yakınlığıyla bilinen Rudaw kanalına röportaj verdi.

 

 

TÜRKİYE'YE İFTİRALAR ATTI

Olası operasyonla zor duruma düşecek olan terör örgütü, bunu engellemek için "siviller katledilecek" yalanına sarıldı. Terörist sözcü, "Türkiye'nin tehditleri yeni bir döneme girdi. Kürt, Süryani, Asuri ve Ermeni halkları katliam tehlikesiyle karşı karşıya" dedi.

 

 

KORKU POMPALAMAYA BAŞLADILAR

"Güçlerimiz hazırlıklara başladı ve sınırda mevzilendi" ifadesini kullanarak kendince gözdağı veren Bali, "Türkiye operasyon düzenlerse, Rusya ve Esed bundan istifade edecek ve bizim bölgemize saldıracak. DAEŞ'te bu durumu kullanarak saldırılar düzenleyecek" dedi.

KENDİLERİNE SAHİP ÇIKACAK BİRİLERİNİ ARIYORLAR

Bu sözleriyle bölgede korku pompalamaya çalışan örgüt, aynı zamanda kendisine sahip çıkacak yeni bir yol arayışında. Örgütün sözde sözcüsü, Türkiye'nin operasyonuna karşı çıkacak herkesin yardımına ihtiyaç duyduklarını belirterek, "Türk işgaline karşı çıkmak için bütün tekliflere olumlu yaklaşacağız" dedi.

Köşeye sıkışan PKK/YPG'den Türkiye ve ABD açıklaması

"ABD BİZİ SIRTIMIZDAN BIÇAKLADI"

Örgüt dün yaptığı açıklamada ABD'nin verdiği sözü tutmadığını, kararın sürpriz olduğunu ve Washington yönetiminin kendilerini sırtından bıçakladığını duyurmuştu.

Panik büyüyor... ABD sırt çevirince yüzlerini Esed'e döndüler

AÇIKLAMALAR PEŞ PEŞE GELİYOR

Terör örgütü YPG/PKK'nın paravanı SDG'nin sözde komutanı Mazlum Abdi adını da kullanan Şahin Cilo, Fırat'ın doğusuna askeri operasyon hazırlıklarını tamamlayan Türkiye'ye karşı savaşmak için Beşşar Esed ile ortaklık yapmayı düşündüklerini belirtti.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 121
  • SARIÇİÇEK 2 ay önce Şikayet Et
    asıl tyeröristler mecliste başta CHP?
    Cevapla
  • Polat 2 ay önce Şikayet Et
    Bizi hiç bir sahibin ortağın durduramaz artık siyonist küfür tohumu
    Cevapla
  • Denizlili 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye bir an önce Fıratın doğusuna girmeli çünkü bu YPG Amerika'nın desteğini kaybederse Esad ve Rusya ile de iş tutar Rusya ile de karşı karşıya gelmeyelim
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    korkunun ecele faydası yok satılıklar
    Cevapla
  • zühtü 4 yıl önce Şikayet Et
    şahin cilo denen hain soy adını ''civciv'' olarak değiştirecekmiş..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ve ASELSAN onu da bitirdi! Oyun değiştirecek müthiş sistem...
Kaza gününe dair yeni görüntü ortaya çıktı! O 7 kişi tek tek tespit edildi