2 gün geçti! Teröristler hala orada

Türkiye’nin Suriye sınır hattını PKK’dan arındıracak Soçi Mutabakatı’nda kararlaştırılan 150 saatlik sürede iki gün geride kaldı ancak kayda değer bir gelişme olmadı. Önceki gün PKK’lıların tahliyesi için Ayn el-Arab’a asker gönderen Rus tarafı, dün ‘teröristlerin çekilmekte olduğunu’ iddia etti. Rus Dışişleri’nin iddiası Türk makamlarınca teyit edilmedi. PKK’lılar hudut hattından 30 kilometre güneye inmedikleri takdirde etkisiz hale getirilecek.

2 gün geçti! Teröristler hala orada
2 gün geçti! Teröristler hala orada
GİRİŞ 25.10.2019 06:14 GÜNCELLEME 25.10.2019 06:24
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin 911 kilometrelik sınır hattını PKK/PYD-YPG'den arındıracak Soçi Mutabakatı'nda 2 gün geride kaldı. Teröristlerin 30 kilometre derinliğindeki alandan çekilmelerini öngören 150 saatlik sürenin geride kalan bölümünde Ankara ile Moskova, anlaşmanın hayata geçmesi için gerekli yöntemleri çalıştı. Önceki gün PKK'lıların tahliyesi için Türkiye sınırındaki Ayn el-Arab'a asker gönderen Rus tarafı dün de 'teröristlerin sınırdan çekilmekte olduğunu' iddia etti.

 

 

Rus Dışişleri'nin iddiası Türk makamlarınca teyit edilmedi. Yetkililer, çekilmenin başladığını söylemek için henüz erken olduğunu, Rus muhataplarla koordine faaliyetlerinin devam ettiğini bildirdi. Görüşmelerde güvenli bölgede istikrar için hangi modelin örnek alınacağı, gözlem noktalarına gerek olup olmayacağı ve Esed rejiminin üstleneceği sorumluluklar gibi detaylar ele alınıyor. Müşterek askeri mekanizmanın tesisiyle birlikte süreç hızlanacak ve teröristlerin bölgeden çekilmeleri sağlanacak. PKK'lılar hudut hattından 30 kilometre güneye inmedikleri takdirde etkisiz hale getirilecek.

ABD'YE FOSFOR CEVABI

 

 

Güvenlik kaynakları, Barış Pınarı Harekât bölgesinde kalan terörist unsurların herhangi bir silahlı saldırıya girişmeleri halinde meşru müdafaa kapsamında gerekenin yapılacağını kaydetti. Kaynaklar, bu bölgede askeri temizlik tamamlandıkça, Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı Harekat Bölgeleri örneğinde olduğu gibi yerel yönetimlerin oluşturulacağını kaydetti.

Bu arada ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'in Türkiye'nin harekât sahasında 'beyaz fosfor bombası kullandığı' iddialarına da kaynaklar şu cevabı veriyor: "TSK envanterinde beyaz fosfor mermisi kesinlikle yoktur. Bu mühimmatın modern ordular da dahil olmak üzere Afganistan'da, Musul'da, Rakka'da kullanıldığını gördük. Hangi ülkelerin kullandığı da belli. İddialar tamamen dezenformasyondur."

YORUMLAR 8
  • Hakkı 4 yıl önce Şikayet Et
    Ecellerine susamışlarsa beklesinler,bizden günah gitti,belasını arayan belasınıda bulur mevlasınıda
    Cevapla
  • Nuri 4 yıl önce Şikayet Et
    Moskofa güven olmaz.
    Cevapla
  • Kemal Yılmaz 4 yıl önce Şikayet Et
    Fazla ses patırtı yapmadan 150 saat diliminin dolmasını bekleyelim. Sonra hak ettikleri muameleyi yapalım kısaca mezarlarıda tünel şeklinde varken gömelim oldukları yere.
    Cevapla
  • CEMİL 4 yıl önce Şikayet Et
    fosforlu cevriyeyi kullanalım hemde en kıralını köklerini kazıyalım hayinlerin
    Cevapla
  • Osman hamdi 4 yıl önce Şikayet Et
    biraz alttan alsan japonyaya nükleer bombayıda bizim attığımızı söyler bu soysuzlar. chp de hemen onaylar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Bakan 'devrim niteliğinde' deyip duyurdu! Milyonları ilgilendiren hazırlık...
O ülkelerdeki PKK'lı sayıları Kandil'i geçti! İşte rakamlar