Natalya Poklonskaya: Erdoğan cesur biri!

Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma'nın Kırımlı milletvekili ve eski Kırım Başsavcısı Natalya Poklonskaya, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cesur biri olduğunu hatırlatarak Kırım’ı ziyaret etme çağrısında bulundu.

Natalya Poklonskaya: Erdoğan cesur biri!
Natalya Poklonskaya: Erdoğan cesur biri!
GİRİŞ 05.02.2020 00:27 GÜNCELLEME 05.02.2020 00:27
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Duma Dış İlişkileri Komitesi Başkan Yardımcısı Natalya Poklonskaya, geçen yılki Türkiye ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile karşılaştığını ve onu oldukça yürekli bir kişi olarak gördüğünü hatırlatarak, kendisine Kırım’ı ziyaret etme çağrısında bulundu.

 

 

Ankara’nın Kırım'ın Rusya ile birleşmesini tanımadığı ve Kırım Tatarlarının durumunu yakından takip ettiği yönündeki açıklamasını yorumlayan Poklonskaya, şöyle konuştu:

“Sayın Erdoğan’ın Kırım’ın Rusya’ya ait olduğunu kabul etmemesi tuhaf. Diğerlerini bilmem ama o, yarımadanın Nisan 1783’te Rusya İmparatorluğu topraklarına dahil olduğunu hatırlıyor olmalı. Eğer ‘Kırım kimindir’ sorusunun yanıtından şüphe duyuyorsa buyursun bize gelsin.”

 

 

OLMASI GEREKTİĞİ GİBİ OLDUKÇA YÜREKLİ

Geçen yıl kendisinin de bulunduğu Rus heyetinin Türkiye’ye yaptığı ziyaret sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile karşılaştığını ve onu, bağımsız bir politikacının ve asil bir insanın olması gerektiği gibi oldukça yürekli bir adam olarak gördüğünü vurgulayan Poklonskaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Cesaretini toplayıp Kırım’a gelirse, (Yüzüklerin Efendisi romanlarında 'kara ülke' anlamı taşıyan kurgusal ülke) Mordor’da yaşamadığımızı görür. Hiç kimse bize silahlı askerlerle korkutmuyor ve tanklarla ezmekle tehdit etmiyor. Biz çok uzun süredir Rusya’yız. Daha doğrusu Rusya olmaktan hiç çıkmadık. Bir komşu nasıl bunu bilmez?”

YORUMLAR 19
  • Görünen Köy 4 yıl önce Şikayet Et
    Girişe bak,Erdoğan çok cesur biri....... Gelişmeye ve sonuca bak. Kırım Rusyanın toprağıdır. Sen kırımlımısın Rus musun. Hani biz biliyoruz da kendisi söylesin diye. Ahh bize geçmişimizi hatırlattın.
    Cevapla
  • ramiz 4 yıl önce Şikayet Et
    görüntü net ama fırıldak gibi gidip geliyor.
    Cevapla
  • Musa 4 yıl önce Şikayet Et
    Kırım bize ait be rus hatun.
    Cevapla
  • sert adam 4 yıl önce Şikayet Et
    seni aptal sarışın, suriye de, kırım da eskiden bizimdi ...dahası da var...sayayım mı?
    Cevapla
  • Cemal 4 yıl önce Şikayet Et
    Kırım da yaşayan türkler 1. Dünya savaşından sonra sibiryaya sürgün edildi. Çoğu soğuktan öldü. Geride kalanlar asimile olanlardır. Farkında iseniz bu kız Kırımlı değil rus
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sabit ve hareketli kara hedefleri nokta atışıyla imha edildi
Türkiye öyle bir adım attı ki! Çok sayıda ülke harekete geçebilir...