Avrupa Parlamentosu Türkiye'ye desteğini açıkladı

AP'den Türkiye'nin Libya politikalarına destek açıklaması yapıldı. AP Mağrip Ülkeleri Heyeti Başkanı Andrea Cozzolino, "Avrupa Parlamentosu Türkiye'nin Libya hükümetiyle yaptıklarına olumlu bakıyor. Krizin sonlandırılması için diyaloğa yönelmesi konusunda Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır'ın Hafter'e nasihat etmeleri gerek. Bu devletler barış için yardım etmeliler" ifadelerini kullandı

Avrupa Parlamentosu Türkiye'ye desteğini açıkladı
Avrupa Parlamentosu Türkiye'ye desteğini açıkladı
GİRİŞ 20.04.2020 07:37 GÜNCELLEME 20.04.2020 07:37
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Katar merkezli Al Jazeera televizyonunun haberine göre; Avrupa Parlamentosu Mağrip Ülkeleri Heyeti Başkanı Andrea Cozzolino, Türkiye'nin Libya'da olmasının önemli bir olay olduğunu, bunun orada barışa katkı sağlamasını ümit ettiklerini dile getirdi.

Cozzolino, Avrupa Parlamentosunun (AP) Türkiye'nin Libya hükümetiyle yaptıklarına olumlu baktığını belirtti.

"LİBYA'DAKİ OLAYLARIN SORUMLUSU HAFTER"

Cozzonlino, Libya'daki olayların sorumluluğunun büyük bir kısmının Trablus'a saldıran Halife Hafter'in üzerinde olduğunu vurguladı.

"Libya'da savaş vakti sona erdi" ifadesini kullanan Cozzolino, herkesin diyalog içine girmesinin şart olduğunu, Hafter'in de özellikle tüm dünyanın mücadele ettiği koronavirüs krizi sürecinde diyaloğa yoğunlaşması gerektiğini hatırlattı.

"DESTEK VEREN ÜLKELER HAFTER'E NASİHAT ETMELİ"

"Krizin sonlandırılması için diyaloğa yönelmesi konusunda Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır'ın Hafter'e nasihat etmeleri gerek" diyen Cozzolino, şu değerlendirmede bulundu:

"Bu devletler barış için yardım etmeliler, Libya'daki taraflara silah vermek için değil. Yemen'deki olayların Libya'da da tekrar edilmesini istemiyoruz. Libya'da genel olarak devletin yeniden kurulması için uluslararası bir çerçeveye ihtiyacımız var. Avrupa Birliği Libya'da barış için yardım etmeye çalışıyor."

YORUMLAR 9
  • Aslı gibi.. 4 yıl önce Şikayet Et
    AP. Bizi desteklenmesine ihtiyacımız yok.. Menfaatiniz olmasa desteklemezsini.. Biz bize her konuda yeteriz.. Maddi ve manevi..
    Cevapla
  • 007 4 yıl önce Şikayet Et
    Avrupaya edilen maske veya tıbbi yardım meyvesini verecek inşallah insallah Suriye meselesine de katkısı olacak Filistin'e de
    Cevapla
  • Çavuş 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne demek Nasihat hafter denen kukla kimin adamı Fransa'nın adamı deyilmi kulağını çek, bak bir daha yapma ıhıhııı deyip parmakmı sallayacaklar, öbür kuklalar, fransayı çek hepsi biter.
    Cevapla
  • kaptan44 4 yıl önce Şikayet Et
    Olumlu bakmasanız ne olacak biz Libya da varız daha fiili olarak sahayada inmiş değiliz gerekirse onuda yaparız Libya bizim müttefiğimiz tarihten gelen bir komşuluk kardeşliğimiz var ve hala Libya vatandaşı olan türk kardeşlerimiz var onları suud bea mısır gibi siyonistlerin ellerine bırakacak da değiliz sanırsam bunu anladınız elinizden de bi halt gelmeyecek onun için bari yanlarında olalımda payımızı alalım derseniz biz pay peşinde değiliz libyanın olanıda libya halkına vereceğiz
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Siz daha çok türkiyeye dua edersizniz. Anladınız tabi zora düştüğünüzde terör örgütlerinden değil türkiyeden yardım geliyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır
Ergin Ataman'a yapılan Siyonist tehdit anı kamerada: Yeni görüntüler ortaya çıktı