ABD'li uzmandan korkutan salgın açıklaması: Bulaşmadan yavaşlamayacak

Minnesota Üniversitesi Bulaşıcı Hastalıklar Araştırma Merkezi Direktörü Michael Osterholm, yeni tip koronavirüsün merkez üssü ABD'de nüfusun yüzde 70'ine bulaşmadan yavaşlamayacağını söyledi.

GİRİŞ 06.05.2020 10:34 GÜNCELLEME 06.05.2020 10:47

Tüm dünya salgının ne zaman yavaşlayarak hayatın normale döneceğini merak ediyor. Resmi rakamlara göre 72 binden fazla can kaybıyla virüsün en çok etkilediği ülke olan ABD'den bu soruya yanıt olabilecek bir açıklama geldi.

 

Minnesota Üniversitesi Bulaşıcı Hastalıklar Araştırma Merkezi (CIDRAP) Direktörü Michael Osterholm, bunun için önümüzde uzun bir yol olduğunu söyledi.

"YÜZDE 5-15 SEVİYESİNDE"

 

Salgını dokuz aşamalı bir oyuna benzeten Osterholm, dünyanın şu anda ikinci aşamada olduğunu söyleyerek, "Kovid-19 ABD nüfusunun yüzde 60-70’ine bulaştıktan sonra yavaşlayacak. Şu an bulaşma yüzde 5-15 seviyesinde" dedi.

Osterholm, "Henüz nüfusun yüzde 5-15'ine bulaşan virüsün ne kadar acı ve ekonomik sıkıntıya yol açtığını bir düşünün. Uyan dünya! Salgının bir anda biteceğini söyleyen boş laflara inanmayın" ifadelerini kullandı.

CIDRAP'ın daha önce yaptığı bir çalışmada, salgının 18-24 ay daha devam edebileceği ve olası bir ikinci dalganın sonbahar-kış aylarında etkili olabileceği belirtilmişti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'den son dakika Fransa açıklaması: Karar yok hükmündedir!
'Karagül' adıyla TikTok'taki yayında büyük tepki çekmişti. Vicdansız anne için yeni karar