Çin akıllanmıyor! Köpek eti festivali başladı...

Koronavirüsün dünyaya yayıldığı Çin'de, 10 gün sürecek köpek eti festivali tepkilere rağmen başladı.

GİRİŞ 22.06.2020 07:50 GÜNCELLEME 22.06.2020 08:20
Bu Habere 264 Yorum Yapılmış

Çinliler, yabani hayvan pazarlarından koronavirüs salgınını dünyaya yaymalarından sonra henüz ölüm ve bulaşın önü alınamamışken, köpek eti festivalini başlattılar.

 

 

Uzmanların yeni hastalıkların yayılabileceği uyarılarına ve hayvan hakları savunucularının tepkilerine rağmen, Yulin kentindeki pazar yerine köpek eti sergilemeye başlandı.

Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında köpeklerin çiftlik hayvanı statüsünden çıkarılmasına rağmen Guangxi eyaletine bağlı Yulin kentinde bugün başlayan tartışmalı "Liçi ve Köpek Eti" festivalinde binlerce köpek kesilerek tezgahlarda sergileniyor.

 

 

Hastalıklara yol açabilir

Hayvan hakları savunucusu Uluslararası Uygar Toplum (HSI) örgütünden Çin uzmanı Peter Li, köpek etinin yeni hastalıklara yol açabileceği ve sağlık riskleri oluşturabileceği konusunda uyardı.

Li, son yıllarda görülen salgınlara farklı bağışıklık sistemine sahip, farklı türden hayvanların yol açtığına dikkati çekerek, köpek etinin yeni bir salgın için potansiyel oluşturduğunu belirtti.

Pazar köpek etiyle doldu

Çin'in dört bir yanından tüccarlar et pazarında köpek ve kedi satmak için Yulin şehrine giderken Li, Çin'in köpek eti ticaretini yasaklamak için yasal düzenlemeye ihtiyacı olduğunu kaydetti.

Ülkede köpek etinin 12,3 milyon dolarlık bir ticaret hacmine ulaştığı belirtiliyor.

YORUMLAR 264
  • ilayda 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadarda cani olunmaz ya onlarda bir canlı kendinizi o masum hayvanların yerine koyun biraz.
    Cevapla
  • Ecrin 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence hemen suçlamamalıyız onları bilgilendirilmeli dahada yapıyorlarsa kızılmalı
    Cevapla
  • Zehra 3 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim o hayvanlara kıyoyorsunuzya sizin başınıza öyle Bi müsibet versin ki dünyadan uzak kendi pisliğinizde boğulursunuz inşallah en kısa zamanda içim acıdı o masum hayvanlara nasıl kıyoyorsunuzya adi mahlukatlar
    Cevapla
  • Ayse 3 yıl önce Şikayet Et
    Vay caniler vay bunlar insanı da yer pis miydesiz ler
    Cevapla
  • Okumayı sev. 3 yıl önce Şikayet Et
    Çinlilere gidip doğrusu anlatıldımı acaba. Hemen suçluyoruz... bu hayranların yenmemesi gerektiği, insanın kutsal bir yaratılışı olduğu, bu yaratılışa uygun düşmeyen bazı şeylerin yenmemesi gerektiği konusunda bilgilendirildimi. Bu konularda düzgün bir araştırma yapıldımı.Ancak yemesinde, bilmiyorlarsa ne yiyeceklerini... yada neden yiyorlar. Bizim ülkemizde de domuz eti yiyorlar... Anlatıldımı doğrusu... yanlış yapanlar sadece uyarılmamalı, doğrusuda öğretilmeli.
    Cevapla
  • muhammet 2 yıl önce Şikayet Et
    onlar hayvanları mezbahada dogruyup yiyorlar sen hala edebiyat felsefe yap
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu