BM'den 'felaket olur' uyarısı!

Birleşmiş Milletler (BM) Azerbaycan ile Ermenistan arasında yükselen gerginliğin ardından, çatışmanın büyümesinin felaketle sonuçlanacağı uyarısında bulundu.

BM'den 'felaket olur' uyarısı!
BM'den 'felaket olur' uyarısı!
GİRİŞ 21.07.2020 06:43 GÜNCELLEME 21.07.2020 07:31
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın brifinginde, iki ülke arasında yaşanan gerginliği derin endişeyle takip ettiklerini belirtti. Azerbaycan ve Ermenistan'a azami itidal çağrısı yapan Dujarric, "İki ülke arasında büyük bir çatışma, felaket olur." dedi.

 

 

Ermenistan ordusu, 12 Temmuz'da sınırın Tovuz bölgesinde Azerbaycan mevzilerine top atışları da dahil saldırı girişiminde bulunmuş, Azerbaycan ordusunun karşılık vermesi üzerine kayıp vererek geri çekilmişti. Çatışmada, Azerbaycan ordusundan 1'i üsteğmen 4 asker hayatını kaybetmiş, 4 asker yaralanmıştı. Sonraki günlerde devam eden çatışmalarda ise Azerbaycan ordusundan 1'i tümgeneral olmak üzere 8 asker hayatını kaybetmişti.

YORUMLAR 5
  • Hak Yolu 3 yıl önce Şikayet Et
    Burada konu ermenistan değil rusya ve iran rusyayı içindeki özerk türk yönetimleri ile baskı altına alınmalı ve dağılabileceğinin sinyali verilmeli İran ise içerisinde nüfusu 30 milyonu aşan Türkleri harekete geçirerek İranı baskı altına almak gerek Sonrasında kopacak gürültü önemli değil zaten ellerinden gelen bir şey varsa şuana kadar ne varsa bütün ambargoları uyguladılar. Kardeşlerimizle birleşmemize mani olamazlar. Ha şuraya da dikkat etmemiz gerek savaşımız ermenistan yönetimine olmalı halkı ile yüzyıllardır sorun olmadığını hala iç içe barış içinde yaşadığımızı bilmeliler.
    Cevapla
  • Turan 3 yıl önce Şikayet Et
    Hikaye yazmayın. Heçbir şey olmaz. Azerbaycan istediğini alır ve konu kapanır.
    Cevapla
  • Levent 3 yıl önce Şikayet Et
    Azerbaycan Ermenistanı 1 hafta da haritadan siler isterse. Ama hala anlamadığım şey Aliyev bile çıkıp istersek yaparız diyor. Ama 30 senedir karabagdaki zulme neden sessiz neden mudahale etmiyor Azerbaycan. Bunu bilen varsa sebebini açıklasın lütfen. Orası uluslararası olarakta tanınan senin sınırın ama Ermenistan bayrakları dalgalanıyor halk zulm görüyor. Neden mudahale edilmiyor...
    Cevapla
  • Gerçek 3 yıl önce Şikayet Et
    BM ozaman işgalci Ermenistanı çıkarsın karabağdan, ve saldırı yaptığı için Ermenistana ceza versin. bu nasıl BM.
    Cevapla
  • Musa 3 yıl önce Şikayet Et
    Ermenistanın arkasında önce Rusya ve diğer kefereler var.Yosa Azerbaycan için Ermenistan hafif kalır.İtin hatırı değil sahibinin hatırı gözetliyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler