Almanya'da kaç milyon Türk'ün yaşadığı belli oldu

Alman hükümetinin açıkladığı son verilere göre ülkede kendisi ya da anne-babasından biri Türkiye'de doğmuş 2 milyon 800 bin kişi yaşıyor.

Almanya'da kaç milyon Türk'ün yaşadığı belli oldu
Almanya'da kaç milyon Türk'ün yaşadığı belli oldu
GİRİŞ 31.07.2020 12:47 GÜNCELLEME 31.07.2020 12:47
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Alman hükümetinin açıkladığı son verilere göre Almanya'da yaklaşık 2 milyon 800 bin Türkiye kökenli yaşıyor.

Hükümetin, sağ popülist Almanya için Alternatif (AfD) partisinin soru önergesine verdiği yanıtta, kendisi ya da anne-babasından biri Türkiye'de doğmuş olanlara ait rakamlara yer verildi. Hükümet yanıtını, "Mikrozensus" adı verilen yıllık hane halkı araştırmasına dayandırdı.

Alman hükümeti yanıtında, Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği'nin açıkladığı verilere göre, Türkiye'deki 24 Haziran 2018 Cumurbaşkanlığı ve Genel Seçimler için Almanya'da oy verme hakkına sahip 1 milyon 400 bin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının bulunduğunu da belirtti. Açıklamada, bu kişilerin Türk vatandaşı ya da Türk vatandaşlığının yanı sıra aralarında örneğin Alman vatandaşlığının da bulunduğu birden fazla vatandaşlığa sahip oldukları bilgisi verildi.

Sağ popülist AfD meclis grubu, soru önergesinde, Federal İstatistik Dairesi'nin 1 milyon 476 bin 410 olarak açıkladığı Almanya'da yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının sayısı ile Türk vatandaşı seçmenlerin sayısı arasında "alışılmadık derecede az bir fark" olduğuna işaret etmiş, seçme yaşına ulaşmamış çocuk ve gençlerin de bu ara gruba dahil olduğunu belirtmişti.

KAYNAK: DEUTSCHE WELLE
YORUMLAR 20
  • Celad 3 yıl önce Şikayet Et
    ayenn öyle
    Cevapla
  • özkonyalı 3 yıl önce Şikayet Et
    almanya da yaşayan pekçok türk asimile olmuş. kimliğini benliğini koruyabilen malesef çok az kişi var. aynı bulgarlar macarlar gibi yok olup gidecekler. zira artık müslüman ailelerin müslüman kızları hans ile yuva kuruyor. müslüman ailenin oğlu mia ile emma ile yuva kuruyor. almanya da doğmuş kişilerin türkçesi çat pat olmuş. ana dillerinden daha iyi konuşuyorlar almancayı. birde belediye başkanlığı gibi makamlara aday olursa bir numaralı türkiye düşmanı oluyorlar. pkk sempatizanı ve fetöcülerin sayısı bence bir hayli fazla.
    Cevapla
  • Mert 3 yıl önce Şikayet Et
    Ulan isimleri Türk nasıl asimile oluyorlar asimiler olmak senin dediğin gibi 50 yılda olacak şey değil zamanı var sen Bulgar va Macar lardan örnek veriyorsun ama onlar 500 yıllık bir sürede asimile oldular hemde zorla ozaman rağmen teknoloji yoktu
    Cevapla
  • Hacivat 3 yıl önce Şikayet Et
    Almanya irkci millet türkiye düsmani islam düsmani almanyada cocuk büyütmek cok zor cocuk kurumlarinda okullarda isyerlerinde irkcilik yapiliyor cocuklar yabanci oldugu icin taciz ve asagilanmaya mahruz kaliyor kendini savundumu suclu duruma düsürülüyor 47 senedir almanyada her seye mahruz kaldim kendinden biliyorum bir yabanci icin almanyada gelecek yok bu gibi arastirmalar yeni bir seytani planin hazirlandigini gösteriyor kin nefret dolu insanlarla beraber yasamak cok zor
    Cevapla
  • Osman 3 yıl önce Şikayet Et
    4 milyon var bunlardan hic türk pasaportu almamış en asa 1 milyon kisi var
    Cevapla
  • Tokmak 3 yıl önce Şikayet Et
    Almanyada yasayan Türk, Irkinin sayisi 1/2 milyonu gecmez. Digerleri Türk irkindan olmayan ve almanyaya siginti olarak gelen Kürt, ve diger unsurlardir. Bununda arastirmasi var! Isteyen ulasabilir.
    Cevapla
  • Murad 3 yıl önce Şikayet Et
    Kürtlerde türkiye vatandaşı ve onlarda çalışmaya gitmişlerdir bilip bilmeden konuşma
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya duyurdu! Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü