Fransa’da Kovid-19 vaka sayısında son 3 ayın rekoru kırıldı

Fransa’da yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınında son 24 saatte 5 bin 429 vaka tespit edildi. Bu sayının salgında son 3 ayda en yüksek günlük vaka sayısı olduğu belirtildi.

Fransa’da Kovid-19 vaka sayısında son 3 ayın rekoru kırıldı
Fransa’da Kovid-19 vaka sayısında son 3 ayın rekoru kırıldı
GİRİŞ 27.08.2020 21:44 GÜNCELLEME 27.08.2020 21:44
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Avrupa’da yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınında artan vaka sayıları, ikinci dalga endişesini giderek arttırıyor. Fransa Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ülke genelinde son 24 saatte 5 bin 429 Covid-19 vakası tespit edildiği bildirildi.

Bu sayının salgında son 3 ayda en yüksek günlük vaka sayısı olduğuna dikkat çekilirken, toplam vaka sayısının 253 bin 587’ye ulaştığı ifade edildi. Son 24 saatte hayatını kaybedenlerin ve hastanede tedavi edilenlerin sayısı ise paylaşılmadı.

SON 3 AYIN EN YÜKSEK RAKAMI

Dün 4 bin 600 kişinin hastanede tedavi edildiği, 410 kişinin ise yoğun bakımda olduğu aktarılmıştı. Ayrıca 22 kişinin hayatını kaybetmesiyle toplam ölü sayısının 30 bin 544’e yükseldiği ifade edilmişti.

Fransa Başbakanı Jean Castex salgındaki bilançoya yönelik yaptığı açıklamada, "Devletin her şeye yetişebileceğini hiç düşünmedim. Devletin sorumluluk payı var ama herkesin salgına karşı mücadelede kendini sorumlu hissetmesi gerekiyor" dedi.

PARİS'TE MASKE YASAĞI

Başbakan Jean Castex, düzenlediği basın toplantısında, ülkede salgının hızla yayılmasına karşı sokağa çıkma kısıtlaması getirmemek için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. 

ZORUNLU HALE GELECEK

Ülkede 19 bölgenin salgın açısından "kırmızı bölge" listesine eklendiğini ifade eden Castex, Paris Valiliğinin kararıyla kentin tamamında maske kullanımının zorunlu olacağını bildirdi.

Castex ayrıca, tüm okullarda öğretmenlerin ve 11 yaşından büyük öğrencilerin maske takmasının zorunlu hale geldiğini belirtti.

KAYNAK: İHA, AA
YORUMLAR 10
  • sade 3 yıl önce Şikayet Et
    darısı başka münafıkların başına inşaallah
    Cevapla
  • Bora 3 yıl önce Şikayet Et
    Tez vakitte wirusten kirildiklari haberleriyle mustulaniriz evelalah
    Cevapla
  • M. Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Özellikle Fransa ya lütfen çöp bile yollamayalım, sağlık bakanları zaten en az 20 kez yıkayın kullanın demiş, yıkayıp yıkayıp kullansınlar..
    Cevapla
  • Ilgınc yorumcular! 3 yıl önce Şikayet Et
    Dikkat eden var mi fransada tum kademe okullar açık Ve kimse demiyor ki vay efendim okullar açıldı hastalık çoğaldı. Biz daha açmadan hastalik cogalacak diye yırtınıyoruz. Nereye kadar kapalı kalacak okullar biraz mantık. Okullar açılsın. Her yer zaten açık.
    Cevapla
  • Ilginç! 3 yıl önce Şikayet Et
    Ilhan yılmaz doğru okullar kapali kalırsa fransa gibi olmazsınız sanıyorsunuz. Bakalım bu kafa ile kaç sene okulları kapalı tutacaksınız! Çok seviyoruz okula işe gitmeyip avm avm gezmeyi parklarda dolaşmayı. Çok sığ düşünceler bunlar. Bırakın artık kimsenin evde oturduğu falan yok hele o çocuklar hiç evde durmuyor. Hali sahalar açık int cafeler avn ler açık ama okuldan bulaşır hastalık sadece. Öylemi?
    Cevapla
  • İlhan Yılmaz 3 yıl önce Şikayet Et
    Haklısın okulları açalım bizde de Fransa gibi hasta sayısı artsın. Sonraki yorum şu olur: "Nerede bu devlet! Okullar neden açıldı. "
    Cevapla
  • bekir 3 yıl önce Şikayet Et
    bu korona makronu bitirir - aha buraya yazıyorum - demedi demeyin - fransızlar ilk seçimde makronu mikron yaparlar
    Cevapla
  • vatan evladı... 3 yıl önce Şikayet Et
    mikrop
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı