Aliyev'den son dakika açıklaması: Türk SİHA'ları sayesinde..

Son dakika haberi Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan ile yaşanan gerilim ve çatışmalarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Aliyev, "Türkiye’nin üst düzey SİHA’ları sayesinde can kayıpları azaldı. Bu SİHA’lar Türkiye'nin potansiyelini gösteriyor, bizi güçlendiriyor." dedi.

GİRİŞ 05.10.2020 16:54 GÜNCELLEME 06.10.2020 09:12
Bu Habere 91 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi:Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, TRT Haber'de Ermenistan'ın Azerbaycan'a saldırılarıyla ilgili soruları yanıtladı.

 

Aliyev'in açıklamaları:

Azerbaycan Ordusu birçok yeri işgalden kurtardı. Öz topraklarımızı askerlerimizin gücüyle kurtarıyoruz. 

 

30 yıldır müzakereleri umutla sürdürdük. Ermenistan bize topraklarımızdan çıkacağız takvimi sunmalı. Biz istersiz ki bu sorun barışçıl yollardan çözülsün. Ordumuzun başarılı operasyonu sırasında ateşkes isteniyor. 

SİHA'LAR SAYESİNDE

Türkiye’nin üst düzey SİHA’ları sayesinde can kayıpları azaldı. Bu SİHA’lar Türkiye'nin potansiyelini gösteriyor, bizi güçlendiriyor.

ERDOĞAN VE TÜRK HALKINA TEŞEKKÜR

Başta aziz kardeşim Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan olmak üzere Türk halkına teşekkür ederiz. Onların net tavrı çok önemli. Türkiye dedi ki biz sonuna kadar Azerbaycan’ın yanındayız. Bu da diğer aktörlere örnek oldu. Tabi ki Türkiye de bu masada olacak. Türkiye bundan sonraki barış sürecinde mutlaka olmalıdır.

"BİR DEVLET ÖZ TOPRAĞINI FETHEDEBİLİR Mİ?"

Türkiye'nin net tavrı çok önemli. Türkiye 'biz Azerbaycan'ın yanındayız.' dedi. Birçok başka aktörlere de bu bir uyarı oldu. Barış sürecinde Türkiye olmalıdır. Muharebe daima devam etmeyecek. Tabi ki barış sağlanacak. Artık bu bölgede uzun vadeli dayanıklı barış sağlanmalı. Fransa kendini ayrı yere koyuyor, biz koymuyoruz. Bizi itham etti, bir devlet öz topraklarını fethedebilir mi? Fransa 93'te oy vermiştir. Kendi oyuna baksın.

ERMENİSTAN RUSYA'YI SAVAŞA ÇEKMEK İSTİYOR

Rusya bizim komşumuzdur. Birçok alanlarda ilişkilerimiz yüksek seviyededir. Her iki ülke stratejik partnerlik olarak yaklaşır. Bu mesele ile ilgili Rusya çok mesuliyetli be büyük ülke tavrını gösteriyor. Olumlu mesajlar geliyor. Ermenistan buna çok ümit ediyordu ama Rusya tarafsızlığını gösteriyor. Ermenistan da yaptığı provokasyon ile Rusya’yı olaylara dahil etmek istiyor. Ama bunu başaramayacaklar.

MACRON'A TEPKİ

Biz Minsk Üçlüsü eş başkanlarına aynı gözle baktık. Bu ülkeler son olaylara kadar taraf tutmuyordu. Ama biz biliyorduk ki taraf tutuyorlardı ama resmi temaslarda taraflı tutum sergilemediler. Fransa Cumhurbaşkanı bize itham ileri sürdü. Olmayan şeyleri üzerimize attı. “Azerbaycan Türkiye ile birlikte bölgeye teröristler getiriyor” dedi. “Azerbaycan Dağlık Karabağ’ı fethetmek istiyor” dedi. Biz öz toprağımızı nasıl fethedelim. Bunları bilmiyor mu? Bu sözler kabul edilemez. Buna sessiz kalamayız. Fransa kendisi Minsk üçlüsünden ayrı koyuyor."BİZE ÇAMUR ATTILAR"

Bizde Karabağ'daki PKK'lılarla ilgili istihbarat var. PKK sınıra getiriliyor. Eğitim ve talimat alıyorlar. Bugün de var. İhtimal çok büyük. Yüzde 100'e ulaşmayan tespitleri ortaya atmıyoruz. Türkiye'nin F-16 uçağı Ermeni uçağını vurdu dediler. Bu kara propaganda üyeleri bunu ortaya attı. Bize çamur attılar, leke vurdular. Sonra yalan olduğu görüldü. Özür dileyin.

"TÜRK NEFRETİ ONLARIN KANINDADIR"

Ermenistan terörist ülke olmasını bir kez daha göstermiştir. Sivilleri vurmak, sivil şehri vurmak kabul edilemez. Gence içinde top, tank yoktur. Neden vuruyorsun? Azerbaycan ve Türk nefreti onların kanındadır"

BİZİM ERMENİ HALKI İLE SORUNUMUZ YOK

Azerbaycan’da Ermeniler yaşıyor. Bizim Ermeni halkıyla sorunumuz yok. Ermenistan'daki halk, kendi iktidarının rehinidir. Dağlık Karabağ’daki halklar bizim vatandaşımızdır. İşgal siyaseti bittikten sonra biz orada birlikte yaşayacağız.

 

YORUMLAR 91
  • AYŞE 3 yıl önce Şikayet Et
    Ukraynaya satmayın onların tersidüzü belli olmaz
    Cevapla
  • Selahaddin 3 yıl önce Şikayet Et
    nenem yıllar önce derdi ki ''rus merhemetlidir ama ermeni acımasızdır.''
    Cevapla
  • osman 3 yıl önce Şikayet Et
    madem öyle türksat uydusundan neden çıktınız uyduya ödeyecek paranızmı yoktu geçmiş yıllarda yahudilerle kol kola girdiniz
    Cevapla
  • DİRİLİŞ 3 yıl önce Şikayet Et
    Şayet Ermenistan savaşta üstün olsa idi Gıkları bile çıkmazdı.Haçlı kafası.
    Cevapla
  • hormonsuz fikir 3 yıl önce Şikayet Et
    işte bu nedenle sihaların hayati parçalarını kanada vermiyor artık. Biraz daha stratejik gidebilirdik. Elbette biz de yaparız ama mevcut parçaların hepsi şu anki modellere birebir uygun. Hafif ve etkili, aynı ölçüde yapmak 2 senemizi alabilir. adamlar bu konuda söz sahibi olmuşlar. Aslında almayacaksın. %100 yerli üretim kullanacaksın. zamanla zaten onların seviyesindeki teknolojiye ulaşılır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi