Çeçenistan Müftüsü'nden İslam düşmanlığı açıklaması

Çeçenistan Müftüsü Salah Hacı Mejiyev, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Hz. Muhammed karikatürleri ile ilgili tutumuyla yeni insan kayıplarına yol açma riski barındıran, ‘İslam'a karşı kaybetmeye mahkum bir yürüyüş’ başlattığını belirtti.

Çeçenistan Müftüsü'nden İslam düşmanlığı açıklaması
Çeçenistan Müftüsü'nden İslam düşmanlığı açıklaması
GİRİŞ 27.10.2020 16:10 GÜNCELLEME 27.10.2020 16:10
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Mejiyev’in Çeçenistan Müslümanları Ruhani Liderliği Instagram hesabında yayınlanan açıklamasında, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Hz. Muhammed karikatürleri ile ilgili tutumuyla yeni insan kayıplarına yol açma riski barındıran, ‘İslam'a karşı kaybetmeye mahkum bir yürüyüş’ başlattığı ifade edildi.

MÜSLÜMANLARA SALDIRI

Açıklamada, “Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, insanların en büyüğü olan Hz. Muhammed'in karikatürlerini devlet binalarına yansıtma talimatını verdi. Bu sadece tüm ahlaki ve etik sınırların ötesine geçen sorumsuz bir eylem değil, aynı zamanda yeni insan kayıplarına yol açabilecek İslam'a ve tüm Müslüman topluluğuna iyi planlanmış bir saldırıdır” ifadelerine yer verildi.

Macron’un Hz. Muhammed’e ve ‘tüm dinlere’ hakaret ederek ‘dünyanın bir numaralı teröristi’ olduğunu belirten Mejiyev, “(Emmanuel Macron) siz hiçbir ahlaki ilkeleri ve değerleri olmayan insanlığın ve tüm Müslümanların düşmanısınız. etnik gruplar ve dinler arasındaki çekişmeyi kendi ellerinizle kışkırtıyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Mejiyev, Fransız liderin ‘ne yaptığını çok iyi anlayan merhum profesörün kışkırtıcı eylemlerini’ kınamadığını, fakat ‘aklını kaçırmış olan bu kişiyi’ ulusal kahraman yaptığını vurguladı.

MACRON'A TEPKİ

"Ölümler size az mı geldi? Düşüncesizce eylemlerinizle bu üzücü deneyime tekrar ve tekrar dönüyorsunuz” diyen Mejiyev, Macron’un başlattığı bu rotanın ‘Kötülük imparatorluğunun sonunun başlangıcı’ olduğunu sözlerine ekledi.

Fransa'da 16 Ekim'de Hazreti Muhammed'e hakaret içerikli karikatürleri derste öğrencilerine gösteren bir öğretmenin başının kesilerek öldürülmesi üzerine, Macron büyük bir kısmının İslam'ı ve Müslümanlar'ı hedef alan açıklamaları ile Hz. Muhammed'e hakaret içerikli karikatürlerin binaların duvarlarına yansıtılması, İslam dünyasında tepki ve protestolarıyla karşılaşmıştı.

YORUMLAR 9
  • sstw 3 yıl önce Şikayet Et
    Azerbaycan'a saldıran çeçenler artık güvenim kalmamıştır hainlik ettiniz yediğiniz kaba pislediniz
    Cevapla
  • gresunlu 3 yıl önce Şikayet Et
    kadirov da putinin yörüngesinde gezen uydu.....
    Cevapla
  • osman 3 yıl önce Şikayet Et
    islamiyette ruhanilik yoktur bu nasıl bişey anlaşılır değil
    Cevapla
  • Kartal 3 yıl önce Şikayet Et
    canına susayan it cami duvarına pislermiş..bu ateist macron itide geberceği günü özledi herhalde..
    Cevapla
  • nail 3 yıl önce Şikayet Et
    Azerbeycan gibi çeçenistanlı kahramanlarada sahip çıkmalıyız turan birliği kurulmalı tüm islam türk devletleri ve birkaç arap ülkeleri ile birlikte katar pakistan.azerbeycan kırgızistan çeçenistan türkmenistan özbekistan kıbrıs ve diğer vtürk dostları ile birlikte müslüman türk ve türk dostu ülkeler birliği kurulmalı askeri güçlerr birleştirilmeli nerede bir islam düşmanı çiban çıkarsa o çiban azmadan ezilmeli sihalar o çibana kara melhem olmalı dünyalarını karartmalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Baykar'dan vatandaşlara uyarı: Çağrılara itibar etmeyin!
İsrail'in saldırı kararına İran'dan jet yanıt: Daha güçlü yanıt veririz!