Azerbaycan'dan Ermenistan'a 10 günlük ek süre

Azerbaycan, yapılan anlaşma gereği Ermenistan'ın boşlatması gereken topraklar için Erivan yönetimine 10 günlük ek süre verdi.

Azerbaycan'dan Ermenistan'a 10 günlük ek süre
Azerbaycan'dan Ermenistan'a 10 günlük ek süre
GİRİŞ 15.11.2020 14:02 GÜNCELLEME 15.11.2020 14:45
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Azerbaycan, iklim şartları ve doğa koşulları nedeniyle Kelbecer'in boşaltılması için Ermenistan'a 10 gün ek süre verdi

HACIYEV DUYURDU

Hacıyev, “Ermenistan’ın yaşadığı zorluklar ve insani sebeplerden, Azerbaycan Ermenistan’a 10 gün ek süre vermeye karar verdi. Kelbecer’in devir tarihi 15 Kasım’dan 25 Kasım’a ertelendi” dedi.

Erteleme talebinin Kelbecer’den Ermenistan’a giden tek yoldaki yetersiz geçiş kapasitesi ile bağlantılı olduğunu söyleyen Hacıyev, Azerbaycan’ın insani nedenlerle erteleme talebine onay verdiğini ifade etti.

Hacıyev, “Kelbecer’den Ermeni güçleri ve sivillerin ayrılma süreci tamamen kontrol altında tutulacak. Buradan Ermenistan’a giden yol, oldukça dar ve fazla yoğun” dedi.

Hacıyev, çekilme sürecinde söz konusu yolda ciddi bir sıkışıklık oluştuğunu kaydetti.

Dağlık Karabağ çatışmasına son veren anlaşmaya göre Ermeni güçleri bu bölgenin bir kısmı ile çevresindeki, 1990 yılındaki çatışmalarda işgal ettiği bölgelerden çekilmeyi kabul ediyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 25
  • Dağdelenoğlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Ermenistan tarihi talan ve yalan üzerine kurgulanmıştır.Ermeniler herşeyi talan etmeye başladı. Ağaçları bile kesip ermenistana taşıyorlar. Bu gidişe tezden dur denilmeli.
    Cevapla
  • Duru 8 3 yıl önce Şikayet Et
    Ordumuzun oraya bir an önce girmesini sağlayın kadeslerimizin her karış toprağı önemlidir
    Cevapla
  • YazdimGectim 3 yıl önce Şikayet Et
    yapilan anlasmaya gore bosaltilmasi gereken yerleri suresinde bosaltmamissa;demekki anlasmaya uyulmuyor ve bosaltmayacaklar.Ruslara hicbir masada guvenilmez
    Cevapla
  • Rafet 3 yıl önce Şikayet Et
    Neden 10 gün ek süre. İnsani hareketlerden Ermeniler ne anlarki. daha fazla süre verinde arkada ne var ne yok yakacaklardır. onlara iyilik merhamet asla yapılmamalı. unutmayınki azeriler sadece Karabağda işgal edilen topraklarda mücadelesini verirken Ermeniler sivil yerleşim yerlerine top füze atarak onlarca masumun canına kıydı evine malına zarar verdi. Ne iyi niyeti???
    Cevapla
  • Türk. 3 yıl önce Şikayet Et
    İyiliği iyilikten anlayana yapacaksın Ermenilere değil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
26 ülke birleşti: İsrail'e kötü haber!
TIR yolcu minibüsünü biçti! Çok sayıda ölü var!